Cibus förväntas öka vinsten – enligt Dagens industri
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Cibus förväntas öka vinsten – enligt Dagens industri

Cibus

Dagens industri, en ledande affärstidning, upprepar sitt tidigare köpråd för fastighetsbolaget Cibus. Analysen av Dagens industri pekar på att vinsten för bolaget kommer att öka i framtiden. Trots att aktiens värde inte är lika lågt som förra året, bedöms den fortfarande vara inte övervärderad.

  • Dagens industri upprepar sitt köpråd för fastighetsbolaget Cibus.
  • Aktien bedöms inte vara övervärderad trots ökad kostnad jämfört med föregående år.
  • Vinsten för Cibus förväntas öka under året och det kommande året.

Dagens industri har gjort en noggrann analys av fastighetsbolaget Cibus och deras förväntningar är positiva. Trots att aktien för Cibus inte är lika billig som den var för ett år sedan, visar tidningens analys att direktavkastningen på 8 procent och en kassaflödesavkastning på ungefär 9 procent indikerar att aktien fortfarande har ett rimligt pris.

Positiva framtidsutsikter

Enligt Dagens industri finns det en god chans att vinsten för Cibus kommer att öka under det här året och nästa år. Vi på Börskollen håller med om att fastighetsbolaget Cibus har potential för framtida vinstökning baserat på tidningens analys. Detta är goda nyheter för investerare som överväger att placera sina pengar i fastighetssektorn.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Inte övervärderad

Även om aktien inte är lika billig som den var för ett år sedan, anser Dagens industri att aktien fortfarande är rimligt prissatt. Med en direktavkastning på 8 procent och en kassaflödesavkastning på cirka 9 procent, är det tydligt att aktien inte är speciellt dyr i dagsläget. Detta gör Cibus till ett attraktivt alternativ för investerare som söker stabilitet och tillväxt.

Börskollen om Cibus Nordic

Cibus Nordic är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern CIBUS på Mid Cap. Cibus Nordic verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 43344 st ägare hos Avanza samt 8490 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Cibus Nordic Real Estate är ett investmentbolag inriktade mot fastighets- och livsmedelssektorn. Bolagets strategi är att förvärva, driva och utveckla diverse fastigheter som används av större livsmedelskedjor. Störst verksamhet återfinns inom den finska marknaden, med Norden som växande marknad. Bolaget bildades under 2017 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Cibus Nordic, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Cibus Nordic

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Cibus Nordic

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt