Cinclus Pharma på väg mot börsen – tar in över 700 miljoner kronor inför fas-3-studier
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Cinclus Pharma på väg mot börsen – tar in över 700 miljoner kronor inför fas-3-studier

Cinclus

Läkemedelsutvecklingsbolaget Cinclus Pharma har säkrat över 700 miljoner kronor för att finansiera sina fas-3-studier för en ny medicin mot svåra sura uppstötningar. Bolaget planerar att notera sig på Nasdaq Stockholm med första handelsdag den 20 juni, och teckningskursen är satt till 42 kronor per aktie.

  • Cinclus Pharma samlar in över 700 miljoner kronor.
  • Notering på Nasdaq Stockholm den 20 juni.
  • Hög emissionskostnad på 65 miljoner kronor identifierad.

Stor marknadspotential

Enligt en analys från Affärsvärlden har läkemedlet som utvecklas av Cinclus Pharma en stor marknadspotential. Det finns ett betydande behov av effektiva behandlingar mot svåra sura uppstötningar, vilket kan gynna bolagets framtida tillväxt.

Notering och teckningskurs

Cinclus Pharma planerar att notera sig på Nasdaq Stockholm med första handelsdag den 20 juni. Teckningskursen är satt till 42 kronor per aktie, vilket ger investerare möjlighet att delta i bolagets tillväxtresa från ett tidigt skede.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Höga emissionskostnader

Affärsvärldens granskning har dock identifierat en varningsflagga i erbjudandet: de höga emissionskostnaderna. Cinclus Pharma betalar 65 miljoner kronor i emissionskostnader, vilket motsvarar 9,1 procent av det totala erbjudandet. Detta kan påverka bolagets likviditet och finansiella flexibilitet.

Trots denna varning noterar Affärsvärlden att intresset för emissionen har varit stort och att den blev övertecknad redan första dagen. Tidningen skriver: "Investerare som inte räds nivån kan överväga att teckna en post. Det ryktas om att intresset hitintills varit stort och att emissionen blev övertecknad redan första dagen. Om det räcker för att aktien också ska få en bra handelsstart återstår att se."

Affärsvärlden ger Cinclus Pharma betyget fem på tärningsskalan för förhoppningsbolag, vilket i detta sammanhang innebär ett köpråd eller rådet att teckna aktier.

På Börskollen följer vi noggrant utvecklingen kring börsnoteringar och investeringsmöjligheter, och vi fortsätter att bevaka Cinclus Pharmas resa framöver.

Börskollen om Cinclus Pharma

Cinclus Pharma är ett företag inom bioteknik som arbetar med att ta fram mediciner för att behandla gastroesofageal refluxsjukdom (GERD).

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Cinclus Pharma, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Cinclus Pharma

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Cinclus Pharma

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt