Börsnotering Cinclus Pharma aktie | IPO: Läs mer & teckna… - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Cinclus Pharma

Börsnotering Cinclus Pharma aktie – IPO-nyheter, rekommendationer, analys och mycket mer

🤍  Bevaka
Om börsnoteringen av Cinclus Pharma
NamnCinclus Pharma
StatusBörsnotering
LandSverige
Första handelsdag20 Jun
NoteringslistaNasdaq Stockholm
Emissionsvolym715 MSEK
Teckningskurs42 SEK
Pre money värdering1100 MSEK
Teckningsperiod start11 Jun
Teckningsperiod slut18 Jun
Om bolaget

På den här sidan samlar vi information om bolaget/aktien Cinclus Pharma, så som nyheter av olika slag, analyser, rekommendationer och mycket mer – allt för att du ska kunna lära dig mer, följa och bevaka bolaget inför, under och efter en börsnotering (eller SPAC-notering). När ska Cinclus Pharma aktien börsnoteras? Hur ser IPO-villkoren ut, till vilken värdering och vad blir priset på teckningskursen? Finns det några externa analyser och rekommenderar analytikerna att man tecknar eller avstår? Är aktien köpvärd eller inte?

Cinclus Pharma – Vad gör bolaget Cinclus Pharma?

Cinclus Pharma är ett företag inom bioteknik som arbetar med att ta fram mediciner för att behandla gastroesofageal refluxsjukdom (GERD).

Ska man investera i Cinclus Pharma aktie i samband med börsnotering / IPO?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att teckna aktier i Cinclus Pharma en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet inför noteringen av aktien på börsen samt förklara lite mer generellt vilka steg som behöver tas om du beslutar dig för att ansöka om att teckna aktier i en börsnotering.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Följ och bevaka Cinclus Pharma med vår app
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

Introduktion – Vad är en börsnotering / IPO?

IPO är en förkortning som står för Initial Public Offering, vilket också är engelskans begrepp för börsnotering. Börsnotering och IPO är med andra ord samma sak. Det som händer vid en börsnotering är helt enkelt att ett företag bestämmer sig för att notera sina aktier på börsen.

Vid noteringen blir sedan bolagets aktier tillgängliga för handel av allmänheten, vilket innebär att du då som privatperson kan investera i bolagets aktier. Under processen, och den så kallade teckningsperioden, finns många gånger en möjlighet för dig som placerare att ansöka om att teckna aktier i bolaget. Nedan ger vi en kortfattad beskrivning av hur processen generellt sett går till och hur du kan delta.

Guide steg-för-steg: Hur deltar man i en börsnotering?

Steg 1: Säkerställ att bolaget just nu genomför en börsnotering

Det första steget är att säkerställa att bolaget i fråga faktiskt är aktuella för en börsintroduktion just nu. Det är nämligen inte ovanligt att det ryktas om en IPO månader eller år innan bolaget inleder den faktiska processen där du har möjlighet att teckna aktier.

För att se vilka möjligheter som finns kan du läsa mer om nyhetsflödet för specifikt Cinclus Pharma nedan, besöka vår sida där vi samlar nyheter om Börsnoteringar & IPOs (eller den för SPAC-bolag i det fall det rör sig om en SPAC-notering) eller besöka nätmäklarnas Avanzas och Nordnets sidor för att ta del av aktuella erbjudanden.

Steg 2: Kolla upp vilka datum teckningsperiod sträcker sig

När du har säkerställt att det aktuella bolaget (exempelvis Cinclus Pharma) är aktuella med en börsintroduktion bör du ta reda på vilken period du har möjlighet att ansöka om teckning av aktier, vad teckningskursen ligger på samt minimumgränsen för antalet aktier som du måste teckna (lägsta möjliga teckning brukar vanligtvis ligga omkring 5-7 000 kr).

Dessa uppgifter hittar du i villkoren i prospektet/memorandumet som du brukar hitta i det generella nyhetsflödet, hos nätmäklarna Avanza och Nordnet, direkt på bolagets egen hemsidan eller ibland direkt i pressmeddelandet från bolaget. Sista dagen dagen för teckningsperioden är viktig att hålla koll på då du behöver ansöka om teckning av aktier för det datumet.

Steg 3: Läs på om bolaget

Försök att bilda dig en uppfattning om det är en aktie som du vill äga eller ej. Man kan antingen investera i ett bolag som man tror på med ambitionen att vilja äga aktien under lång tid, men det finns också många som endast spekulerar i att själva noteringen ska bli lyckad och med syfte att sälja aktierna redan första handelsdagen (något som ofta brukar kallas "teckna-sälj").

Du behöver själv avgöra vad som är rätt för dig och en aktie kan lika väl handlas högre som lägre än teckningskursen under den första handelsdagen. Läs prospektet/memorandumet och vi rekommenderar även att du håller dig fortsatt uppdaterad kring nyhetsflödet för bolaget under hela teckningsperioden, exempelvis för att se vad olika analytiker tycker om IPOn. Här kan vi verkligen rekommendera Börskollens smidiga app där du kan skapa bevakningar för de IPO-aktuella bolag som du vill följa och få automatiska pushnotiser vid nyheter som rör bolaget.

Steg 4: Anmäl intresse genom att skicka in en ansökan

Detta görs antingen genom att fylla i och skicka in den särskilda anmälningssedeln som bolaget brukar tillhandahålla på sin hemsida alternativt det vanligare och mer bekväma alternativet där du anmäler dig digitalt via en bank. Många IPO:s går att delta i via nätmäklarna Avanza och Nordnet, förutsatt att du har ett konto uppsatt hos den banken (här läser du mer och sätter upp ett gratis konto hos Avanza respektive Nordnet). Se också till att du har tillräckligt med pengar på det angivna kontot innan du skickar in en ansökan!

Steg 5: Vänta och se om du fick tilldelning

Efter sista teckningsdag är det bara att vänta och se om du har fått tilldelning på din ansökan om att teckna aktier i IPOn. Om du har fått tilldelning brukar de så kallade teckningsrätterna automatiskt att läggas till ditt konto. Många IPOs blir kraftigt övertecknade (när det finns ett intresse av att teckna aktier som överstiger det antal som bolaget erbjuder) och då brukar man applicera någon form av randomiserat urval där man exempelvis slumpar ut vilka av alla de personer som har anmält intresse som ska få tilldelning av aktier.

Du är alltså inte garanterad att erhålla det antal aktier som du har anmält intresse för, utan kan många gånger gå tomhänt – inte minst i börsnoteringar av bolag som är väldigt populära!

Steg 6: Första handelsdagen

I samband med den första handelsdagen kommer sedan dessa teckningsrätter att automatiskt konverteras till vanliga aktier. Det här kan dröja allt ifrån några dagar till ett par veckor (eller ibland längre) beroende på hur nära noteringsdagen ligger efter den avslutade teckningsperioden. Håll koll på datumet för första handelsdagen så att du kan följa premiären för aktien på börsen.

Från och med att handeln har inletts kan du nu köpa och sälja aktien precis som vanligt och börsnoteringsprocessen är formellt sett avslutad.

Inspiration: Hitta och investera i andra noteringsaktuella bolag

I det fall det just nu finns fler noteringsaktuella bolag att fördjupa sig kring listar vi ett urval av dessa nedan. Det ger dig en möjlighet att ställa olika IPO-erbjudanden mot varandra för att se vilka börsnoteringar som känns mest lockande att teckna.

Fler frågor och svar om att teckna aktier i Cinclus Pharma IPO

Som vi ovan har varit noga med att poängtera är det viktigt att du läser på och lär dig mer om bolaget Cinclus Pharma innan du eventuellt gör en investering i aktien (oavsett om det sker i samband med börsnoteringen eller först när aktien har blivit noterad och handlas på börsen).

När en aktie väl är noterad har Börskollen möjlighet att samla ännu fler nyheter om bolaget, så som pressmeddelanden, insynstransaktioner, blankningspositioner etc.

Går Cinclus Pharma aktie att handla på börsen?

Om bolaget har genomfört sin planerade börsnotering och första handelsdagen har passerat finns aktien att handla på börsen. Håll dig uppdaterad på nyhetsflödet kring bolaget för att se aktuella datum för en eventuell börsnotering.

Var kan jag investera i Cinclus Pharma aktie?

Om teckningsperioden för Cinclus Pharma börsnotering pågår just nu, se vår steg-för-steg-guide ovan för hur processen går till när man ansöker om att teckna aktier i en IPO.

Om aktien redan har blivit noterad finns det en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i Cinclus Pharma. Hos dessa nätmäklare kan du även se Cinclus Pharma aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Visa hela beskrivningen ▼

Teckna aktier i Cinclus Pharmas börsnotering

Om teckningsperioden just nu pågår brukar de flesta IPO-erbjudanden gå att teckna direkt via nätmäklarna Avanza eller Nordnet. Via länkarna nedan kan du hålla dig uppdaterad och läsa mer om aktuella erbjudanden.OBS! Du behöver ha konto och logga in för att kunna teckna aktier i samband med en börsnotering.

Teckna Cinclus Pharma hos

Öppna konto hos

Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om Cinclus Pharma

Oj, här var det tomt just nu.

Visa fler