Clas Ohlson åter på tillväxtspåret: Aktien nära kursrekord
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Clas Ohlson åter på tillväxtspåret: Aktien nära kursrekord

Clas

Clas Ohlson har lämnat en period av svajande lönsamhet bakom sig och visar med sitt senaste bokslut att bolaget är tillbaka på tillväxtspåret. Enligt Placera har aktien goda chanser att passera sitt tidigare kursrekord. Trots detta är potentialen begränsad på kort sikt, men möjligheten till ytterligare medvind finns.

  • Clas Ohlson åter på tillväxtspåret enligt senaste bokslutet.
  • Aktien har potential att nå nya höjder, men långsiktig uppsida begränsad.
  • Utdelningen höjd från 1,50 kronor till 4,25 kronor.

Stark återhämtning och höjd utdelning

Clas Ohlson har visat en stark återhämtning och är nu tillbaka på tillväxtspåret. Enligt en kommentar från Placera på onsdagen, har aktien goda chanser att passera sitt tidigare kursrekord. På vinstprognoserna för innevarande år, som förväntas behöva en viss uppjustering, handlas bolaget nu till ett p/e-tal strax under 16.

Utdelningen har höjts från 1,50 kronor till 4,25 kronor, vilket är en välkommen nyhet för de aktieägare som vågade satsa på bolaget för ett år sedan. Trots denna höjning bedömer Placera att direktavkastningen på nuvarande kursnivå inte är ett starkt köpargument.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Begränsad potential på kort sikt

I sin slutsats skriver Placera: "Potentialen är trots det inte enorm i våra ögon efter det gångna årets välförtjänta uppställ i aktien. Vi är glatt överraskade över kraften i återhämtningen men avvaktande till aktien på de här nivåerna även om vi kortsiktigt ser chansen för ytterligare lite medvind i spåren av den fina rapporten. Det kan mycket väl ta kursen förbi det gamla rekordet på 178 kronor, men så mycket mer räknar vi inte med att det finns att hämta i närtid."

Idag lyfte aktien med hela 17 procent till 170 kronor som en reaktion på rapporten, vilket visar på den styrka som marknaden ser i Clas Ohlsons återhämtning. Den gick sedan tillbaka något. Här på Börskollen följer vi utvecklingen noga och ser fram emot att se hur bolaget fortsätter att prestera framöver.

Telefonkonferens under dagen

Clas Ohlsons vd Kristofer Tonström adresserade under dagens telefonkonferens de utmaningar som företaget står inför. Han nämnde att containerpriserna har börjat öka igen, men att detta är hanterbart för företaget. "Vi tror att det fortfarande är hanterbart, men det kommer att ha en liten inverkan. Och sedan, naturligtvis, som alltid, är vi också beroende av valutafluktuationer," sade Tonström.

Fokus på genomförande och tillväxt

Tonström betonade att företagets framgång beror på dess förmåga att genomföra strategier effektivt. Han försäkrade att Clas Ohlsons finansiella mål är välbalanserade och att företaget är redo att göra investeringar för framtida tillväxt. "Vi ser att det finns många möjligheter på butiksnätverkssidan. Och vi vill vara i en position där vi kan fördela kapital på ett sätt som också skapar tillväxt på längre sikt," förklarade han.

Börskollen om Clas Ohlson

Clas Ohlson är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern CLAS B på Mid Cap. Clas Ohlson verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 19441 st ägare hos Avanza samt 3347 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Clas Ohlson är en återförsäljare som specialiserar sig på tekniska produkter. Företaget har ett omfattande sortiment som inkluderar tekniska prylar, heminredning, samt bygg- och multimedialösningar. De driver sin verksamhet genom flera fysiska butiker och en e-handelsplattform. Deras kundbas består främst av privatpersoner, men även företagskunder handlar hos dem. Företaget är mest etablerat på den nordiska marknaden och har sitt huvudkontor i Insjön.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Clas Ohlson, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Clas Ohlson

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Clas Ohlson

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt