Comeback för danska transportjätten – Placera ser köpläge
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Comeback för danska transportjätten – Placera ser köpläge

Comeback

Den danska transportjätten DSV:s aktie har haft en svag kursutveckling sedan hösten 2021, men nu kan återhämtning vara på väg, enligt en analys från Placera. Trots att företaget har haft en imponerande tillväxt historiskt, har dess aktie presterat under förväntan på senare tid. Placera bedömer nu att DSV-aktien är köpvärd för långsiktiga investerare.

  • DSV:s aktie handlas till ett P/E-tal som är klart lägre än snittvärderingen för de senaste fem åren.
  • Placera bedömer att DSV:s aktie nu kan vara redo för en återhämtning efter en svag period.
  • DSV anses vara ett attraktivt alternativ för långsiktiga investerare.

DSV:s aktiekurs nådde ett rekord mitt under pandemin, en period när det fanns stora problem med globala leverantörskedjor och en utbredd brist på fraktcontainers. Men sedan dess har aktiens utveckling varit svag.

P/E-talet signalerar potential

Aktien för närvarande handlas till ett P/E-tal på 18,7 baserat på vinstprognosen för 2024. Detta sjunker ytterligare till 16,3 för 2025 och 14,4 för 2026. Dessa siffror är betydligt lägre än snittvärderingen för de senaste fem åren, som ligger närmare ett P/E-tal på 30.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Historisk tillväxt och framåtblick

DSV har haft en anmärkningsvärd tillväxt både för försäljningen och rörelseresultatet. "Kursutvecklingen gick hand i hand med bolagets tillväxt. Under perioden från finanskrisen 2008 fram till pandemin bröt ut levererade DSV-aktien närmare 23 procent per år i genomsnitt", skriver Placera.

De menar att DSV:s aktie kan vara redo för en återhämtning efter de senaste tre årens svaga utveckling och anser att DSV nu kan vara ett intressant alternativ för långsiktiga investerare som kan se förbi temporära faktorer som Röda Havet-attacker och en för närvarande svag global tillväxt.

Börskollen om DSV

DSV är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Danmark och handlas med tickern DSV på Large Cap. DSV verkar inom sektorn Industri och aktien har 644 st ägare hos Avanza samt 25853 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

DSV Panalpina levererar logistik- och transportlösningar. Största delen av transporterna innefattar väg-, luft- samt sjötransport. De tre affärsområdena inom bolaget är: Road, Air & Sea och Solutions. Verksamheten är främst inriktad mot kunder inom Europa, Asien, Nordamerika och Afrika. Bolaget grundades 1976 och har sitt huvudkontor i Köpenhamn.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om DSV, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om DSV

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien DSV

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt