Dags för finska hissaktien? Kvalitetsbolag med bra direktavkastning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Dags för finska hissaktien? Kvalitetsbolag med bra direktavkastning

Dags

Finländska hissbolaget Kone har länge haft en avvakta-rekommendation från Placera. Men nu tror analytikerna att aktien kan vara på väg att vända. Investerare bör ta en närmare titt på Kone, hävdar de.

  • Kone värderas lägre än amerikanska konkurrenten Otis trots att företaget har en stark balansräkning.
  • Kone har en god direktavkastning på cirka 4 procent och ses som ett kvalitetsbolag med stabil affär.

Placera, som länge rekommenderat avvaktande inställning till Kone, ser nu positiva signaler för aktien. I sin senaste analys pekar de på att bolaget värderas lägre än sin amerikanska konkurrent Otis, trots att Kone har en stark balansräkning och en god direktavkastning på drygt 4 procent.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Kvalitetsbolag med stabil affär

Placera beskriver Kone som ett kvalitetsbolag med en stabil affär som år efter år presterar bra. De ser Kone som en solid aktör på marknaden och tror att aktien kan ha bottnat för den här gången.

De anser att det finns mycket som talar för att Kone kan vara en intressant investering just nu. Bolaget har en stark finansiell ställning, en stabil affärsmodell och en attraktiv direktavkastning. Dessutom värderas bolaget lägre än sina konkurrenter vilket kan göra det till en intressant investering för den som letar efter värde på aktiemarknaden.

Börskollen om KONE

KONE är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Finland och handlas med tickern KNEBV på Large Cap. KONE verkar inom sektorn Industri och aktien har 1716 st ägare hos Avanza samt 40045 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Kone är en tillverkare av hissar, rulltrappor och automatiska dörrar. Exempel på övriga tillhörande produkter som bolaget tillhandahåller innefattar bommar, dockningssystem och trafikgrindar. Idag vidaresäljs bolagets produkter inom samtliga globala regioner via auktoriserade återförsäljare. Kone grundades ursprungligen 1910 och har sitt huvudkontor i Esbo.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om KONE, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om KONE

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien KONE

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt