Danske Bank: Därför ska du ha fortsatt hög aktieexponering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Privatekonomi

Danske Bank: Därför ska du ha fortsatt hög aktieexponering

Danske

Trots en viss ökning av räntorna, menar Danske Bank att detta är temporärt. Banken förblir optimistisk när det kommer till aktiemarknaden och fortsätter att bibehålla en övervikt i aktier. Med en stark global ekonomi, låg arbetslöshet och gradvis minskande inflation, tror Danske Bank att centralbankerna i både USA och Europa kommer att kunna sänka räntorna under året.

  • Danske Bank tror att räntehöjningarna är temporära och att centralbankerna i USA och Europa kommer att sänka räntorna under året.
  • Banken behåller en övervikt i aktier och är positiv till amerikanska aktier.
  • De amerikanska företagens vinster har överstigit förväntningarna, vilket ger det tredje kvartalet i rad med stigande vinster i USA.

Stabilt läge på aktiemarknaden

Enligt Danske Bank är den globala ekonomin i gott skick, vilket stöds av låg arbetslöshet och ständigt minskande inflation. Banken förutspår att centralbankerna i både USA och Europa kommer att kunna sänka räntorna under året, vilket väntas stödja tillväxt och riskaptit.

Positiva resultat från amerikanska företag

Danske Bank kommenterar också att nästan hälften av de amerikanska företagen har publicerat sina rapporter och att fler än vanligt har överträffat estimaten. Banken är fortsatt positiv till amerikanska aktier och behåller sin övervikt. De amerikanska företagens vinster har varit 8,4 procent högre än förväntat, och vinsttillväxten för året ligger på 3,5 procent, inräknat estimaten för företag som ännu inte offentliggjort sina siffror. Detta resulterar i det tredje kvartalet i rad med stigande vinster i USA.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Prognos för Federal Reserve

Vi på Börskollen noterar även att Danske Bank kommenterar det kommande räntebeskedet från Federal Reserve. Banken förväntar sig att Jerome Powell, ordförande för Federal Reserve, kommer att framhålla att det fortfarande är möjligt med vissa räntesänkningar under året, men att det inte finns någon brådska att börja sänka så länge ekonomin är stark.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Danske Bank

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Danske Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt