Danske Bank: Svagt kvartal väntas – men långsiktig potential kvarstår
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Danske Bank: Svagt kvartal väntas – men långsiktig potential kvarstår

Danske

Danske Bank förutspår en svag fjärde kvartalsrapport för lågpriskedjan Rusta, men ser fortsatt långsiktig potential i aktien. Banken upprepar sin köprekommendation och riktkurs på 110 kronor, trots kortsiktiga utmaningar.

  • Svag Q4-rapport förväntas på grund av kallt väder och IT-attack.
  • Danske Bank ser långsiktig potential och upprepar köprekommendation.
  • Aktien stiger 0,9 procent och handlas runt 82,65 kronor.

Förväntningar på Q4-rapporten

Danske Bank förutspår att Rustas fjärde kvartalsresultat kommer att vara svagt, med en dålig start på vårsäsongen. Banken pekar på ovanligt kallt väder i Norden och de sista effekterna av en skadlig IT-attack på Rustas leverantör som huvudorsakerna till det förväntade svaga resultatet.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Långsiktig potential

Trots de kortsiktiga utmaningarna anser Danske Bank att Rustas långsiktiga potential förblir stark. Banken noterar att det har skett en tydlig förbättring under det första kvartalet när vädret blev bättre och att den långsiktiga berättelsen om företaget är intakt. Vi på Börskollen noterar att banken fortfarande rekommenderar köp av aktien och behåller riktkursen på 110 kronor.

Rustas fjärde kvartalsrapport publiceras nästa vecka, och Danske Bank förväntar sig att IT-attackens effekter kommer att likna de som sågs i tredje kvartalet, vilket uppskattas till cirka 60 miljoner kronor. Rörelseresultatet förväntas bli negativt om 63 miljoner kronor.

Trots dessa utmaningar har aktien stigit med 0,9 procent på börsen och handlas nu runt kursen 82,65 kronor. Banken ser detta som ett tecken på förtroende för Rustas långsiktiga strategi och framtida tillväxt.

Börskollen om Rusta

Rusta är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern RUSTA på Mid Cap. Rusta verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 11242 st ägare hos Avanza samt 2535 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Rusta AB är ett svenskt företag inom detaljhandeln, etablerat 1986, som säljer produkter för hemmet och fritiden. Deras affärsidé är att ha enkla inköpsprocesser utan kostsamma mellanhänder, ett omfattande sortiment, stora inköpsvolymer och effektiv logistik. Företaget har nästan 200 varuhus i Sverige, Norge, Tyskland och Finland, samt en växande onlinebutik.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Rusta, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Danske Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt