Därför höjer analyshuset riktkursen för ABB – ”förtjänar en omvärdering”
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Därför höjer analyshuset riktkursen för ABB – ”förtjänar en omvärdering”

Därför

Pareto Securities har upprepat sin köprekommendation för ABB och höjt riktkursen från 600 till 650 kronor. Analyshuset ser en snabbare energiomställning som en betydande faktor för att ABB:s Electrification-segment förväntas öka i efterfrågan. Dock sjönk ABB:s aktiekurs med 0,4 procent på börsen till 585,5 kronor.

  • Pareto höjer riktkursen för ABB till 650 kronor
  • Snabb energiomställning driver efterfrågan på ABB:s produkter
  • ABB:s aktiekurs sjönk med 0,4 procent till 585,5 kronor

Enligt Finwire har Pareto Securities upprepat sin köprekommendation för kraft- och automationsbolaget ABB och höjt riktkursen från tidigare 600 kronor till 650 kronor. De har även justerat upp sina vinstestimat för ABB:s Electrification-segment, som gynnas av den snabbare energiomställningen.

Positiva utsikter för Electrification-segmentet

Analyshuset Pareto anser att ABB är en huvudleverantör i energiomställningen och förtjänar en omvärdering. "Vi anser att ABB är huvudleverantören i denna övergång och bör förtjäna en omvärdering. Vi höjer våra estimat för Electrification för 2025/26 och höjer våra EPS-estimat med 1-2 procent för 2025/26 och vår riktkurs till 650 (600) kronor och upprepar vår köprekommendation", skriver Pareto i sin analys.

Justerade estimat för ebita-marginalen

För helåret 2024 sänker Pareto sina estimat för ebita-marginalen till 18,1 procent. Däremot höjs estimaten för 2025 och 2026 till 19 respektive 19,3 procent. Gällande konsensusestimaten för ebita 2026 ligger Pareto 8 procent högre än marknadens förväntningar.

Vi på Börskollen noterar att ABB planerar att släppa sin kvartalsrapport den 18 juli, vilket kan ge ytterligare insikter i bolagets framtida utveckling och prestation.

Börskollen om ABB

ABB är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ABB på Large Cap. ABB verkar inom sektorn Industri och aktien har 52627 st ägare hos Avanza samt 13132 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Den svensk-schweiziska koncernen ABB är en internationell aktör inom kraft- och automationsteknologi. Företaget består av flera divisioner som fokuserar på att erbjuda tekniska lösningar för energi- och industrisektorerna. Bland deras produkter och tjänster finns kontrollsystem, mjukvara och batterilösningar. ABB har verksamhet över hela världen, med en starkast närvaro i Nordamerika och Europa. Företagets huvudkontor är beläget i Zürich, Schweiz.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om ABB, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om ABB

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien ABB

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt