ABB (ABB) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

ABB aktie

ABB  

Svensk-Schweiziska ABB är en global leverantör inom kraft- och automationsteknik. Koncernen består av ett flertal divisioner med kärnverksamheten inriktad mot tekniska lösningar som används inom energi- och industrisektorn. Exempel på lösningar innefattar kontrollsystem, mjukvaror, samt batterisystem. ABB är idag verksamma inom alla globala regioner, med störst närvaro inom Nordamerika och Europa. Huvudkontoret ligger i Zürich, Schweiz.

ABB tillhör sektorn Industri och branschen Industrimaskiner. Bolaget har ett börsvärde på 587 914 MSEK, en omsättning på 246 123 MSEK och med ett resultat på 2 470 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien ABB

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper ABB (ABB) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

ABB aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern ABB. Aktien har ett P/E-tal på 238.1 och P/S-tal på 2.7 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

ABB utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

ABB senaste utdelning är 7.5 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2.7% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

ABB Avanza – se aktiekurs idag

Se ABB senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter ABB – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien ABB.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i ABB.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om ABB

ABB

TickerABB
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschIndustrimaskiner
Börsvärde587 914 MSEK
Omsättning246 123 MSEK
Vinst2 470 MSEK
P/E238.1
P/S2.7
Utdelning7.5 SEK
Direktavkastning2.7%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien ABB

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om ABB? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter