Därför rasar Cint på börsen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Därför rasar Cint på börsen

Därför

Cints aktie har fallit kraftigt på börsen efter att både Carnegie och Jefferies sänkt sina rekommendationer och riktkurser. Carnegie hänvisar till oro över bolagets svaga kassaflödesgenerering medan Jefferies fortfarande ser osäkerheter i framtiden.

  • Carnegie sänker rekommendationen till behåll och riktkursen till 14 kronor.
  • Cints aktiekurs har fallit 10,3 procent och handlas runt 10,1 kronor.
  • Jefferies sänker riktkursen till 10,3 kronor och upprepar behåll.

Cints aktie har drabbats hårt på börsen efter att både Carnegie och Jefferies sänkt sina rekommendationer och riktkurser. Enligt Dagens Industri har Carnegie sänkt sin rekommendation från köp till behåll och justerat ned riktkursen från 17 till 14 kronor. Detta har lett till att Cints aktiekurs har fallit med 10,3 procent och nu handlas runt 10,1 kronor.

Oro över svagt kassaflöde

Carnegie motiverar sin nedjustering med att de befarar en svag kassaflödesgenerering, vilket i sin tur väntas påverka Cints balansräkning negativt. Den svaga kassaflödesgenereringen ses som en riskfaktor som kan pressa bolagets ekonomiska ställning ytterligare.

Jefferies upprepar behåll

Även Jefferies har sänkt sin riktkurs för Cint, från tidigare 11,5 kronor till nuvarande 10,3 kronor, samtidigt som de upprepar sin rekommendation om behåll. Detta indikerar att Jefferies fortfarande ser osäkerheter i bolagets framtida utsikter, trots den lägre värderingen.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa utvecklingen för Cint noga och rapportera om eventuella förändringar i bolagets ekonomiska situation och aktiekurs. Det är tydligt att marknaden har reagerat negativt på de sänkta rekommendationerna, och det återstår att se hur bolaget kommer att tackla de utmaningar som Carnegie och Jefferies pekar på.

Börskollen om Cint Group

Cint Group är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern CINT på Mid Cap. Cint Group verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 6895 st ägare hos Avanza samt 2050 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Cint Group är ett företag inom IT-sektorn som fokuserar på mjukvaruutveckling. Deras tekniska plattformar används för att genomföra digitala marknadsundersökningar. Kundbasen består av företag från olika branscher. Förutom sin kärnverksamhet erbjuder de även olika mervärdestjänster och kompletterande produkter. Företaget är globalt verksamt, med sin största närvaro i Europa och Nordamerika.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Cint Group, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Cint Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Cint Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt