Därför sänker Nordea rekommendationen för Volvo Cars
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Därför sänker Nordea rekommendationen för Volvo Cars

Därför

Nordea har sänkt sin rekommendation för biltillverkaren Volvo Cars från köp till behåll. Anledningen är ökade tullar på export från Kina, vilket väntas leda till högre tillverkningskostnader. Trots detta är Volvo Cars välpositionerat för att leverera starka volymer tack vare sina populära modeller.

  • Nordea sänker rekommendationen för Volvo Cars från köp till behåll.
  • Högre tullar på export från Kina påverkar tillverkningskostnaderna negativt.
  • Volvo Cars förväntas leverera starka volymer tack vare nya modeller.

Enligt Dagens Industri har Nordea nyligen sänkt sin rekommendation för biltillverkaren Volvo Cars från köp till behåll. Beslutet motiveras av högre tullar på export från Kina, som förväntas öka tillverkningskostnaderna för företaget.

Högre tullar påverkar kostnader

Nordea skriver i ett marknadsbrev att de högre tullarna kommer att bli en utmaning för Volvo Cars. Företaget planerar att flytta produktionen för att minska påverkan, men detta kommer enligt banken att leda till högre tillverkningskostnader på längre sikt.

Sänkta prognoser för rörelseresultatet

Banken har också sänkt sina estimat för Volvo Cars rörelseresultat med 10 procent för 2024 och 7 procent för 2025. Detta innebär att det ekonomiska resultatet förväntas bli sämre än tidigare prognoser.

Starka volymer tack vare nya modeller

Trots dessa utmaningar står Volvo Cars välpositionerat för att leverera starka volymer under både 2024 och 2025. Företaget har lanserat flera populära premiumhybrider och nya modeller som EX30 och EX90, vilket bidrar till en positiv framtidsutsikt.

Aktiekursen för Volvo Cars reagerade negativt på nyheterna och backade med 2,2 procent. Vi på Börskollen kommer att följa utvecklingen noga för att se hur företaget hanterar dessa utmaningar framöver.

Börskollen om Volvo Car

Volvo Car är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern VOLCAR B på Large Cap. Volvo Car verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 101666 st ägare hos Avanza samt 34544 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Volvo Cars är ett internationellt företag som tillverkar bilar. Företaget är inriktat på att designa, utveckla, producera, distribuera och sälja personbilar i lyxklassen, med ett särskilt fokus på elbilar. Förutom sin kärnverksamhet erbjuder Volvo Cars även nya mobilitetstjänster samt olika alternativ för leasing och finansiering. Företaget grundades i Göteborg år 1927.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Volvo Car, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nordea Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt