Därför ser analyshuset potential i Trelleborg – trots blygsam tillväxt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Därför ser analyshuset potential i Trelleborg – trots blygsam tillväxt

Därför

Pareto Securities förväntar sig en blygsam organisk tillväxt för Trelleborg under andra kvartalet. Trots detta upprepas rekommendationen "köp" med en riktkurs på 400 kronor. Analysen pekar på att strukturella förändringar har gjort bolaget mindre cykliskt och mer lönsamt.

  • Pareto förutspår en justerad ebita-marginal på 18 procent för Q2.
  • Strukturella förändringar har ökat Trelleborgs lönsamhet.
  • Riktkursen förblir 400 kronor.

Enligt en analys från Finwire förväntar sig Pareto Securities en liten organisk tillväxt för Trelleborg i det andra kvartalet, men ändå upprepar de sin rekommendation "köp" med en riktkurs på 400 kronor. Analysen betonar att genomförda strukturella förändringar har bidragit till att bolaget nu är mindre cykliskt, mer lönsamt och växer snabbare.

Förväntade marginaler och tillväxt

Pareto förutspår en justerad ebita-marginal på 18 procent för det andra kvartalet och en marginell förbättring till 18,2 procent för helåret 2024. Vid 2026 väntas marginalerna förbättras ytterligare till 19,6 procent. Den organiska tillväxten för det andra kvartalet väntas vara 1 procent.

Förbättrad efterfrågan och framtida tillväxt

I sin analys skriver Pareto, "Vi förväntar oss att den organiska tillväxten under H2 tickar upp tack vare förbättrad efterfrågan men också enklare jämförelsetal, vilket ger en organisk tillväxt för helåret 2024 på +1 procent". Detta indikerar att det finns förutsättningar för bättre tillväxt under årets andra hälft.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta bevaka Trelleborgs utveckling noggrant och rapportera om ytterligare analyser och prognoser som kan påverka aktien.

Börskollen om Trelleborg

Trelleborg är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern TREL B på Large Cap. Trelleborg verkar inom sektorn Material och aktien har 15822 st ägare hos Avanza samt 3949 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Trelleborg är experter på polymerbaserade lösningar. Företagets produkter används för att täta, dämpa och skydda olika typer av applikationer i industrimiljöer och fordonsutrustning. De har kunder inom tillverkningssektorn, transportbranschen, jordbruket och fordonsindustrin. Trelleborgs verksamhet sträcker sig över hela världen och omfattar flera olika affärsområden.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Trelleborg, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Trelleborg

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Trelleborg

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt