Därför tror AstraZenecas vd på nästan fördubblade intäkter 2030
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Därför tror AstraZenecas vd på nästan fördubblade intäkter 2030

Därför

AstraZeneca planerar att lansera nästan 20 nya läkemedel, med fokus på cancerbehandlingar, fram till år 2030. Det är ett av skälen till varför vd Pascal Soriot tror att nästan kan dubbla sina intäkter fram till år 2030, berättar han i en intervju med CNBC.

  • AstraZeneca siktar på att öka intäkterna från 45,8 miljarder dollar 2023 till 80 miljarder dollar 2030.
  • Företaget planerar att lansera 20 nya läkemedel till 2030, varav hälften är cancerbehandlingar.
  • VD Pascal Soriot uttrycker stort förtroende för företagets tillväxtpotential, trots osäkerheter inom biologi.

Ambitiösa tillväxtmål

I slutet av maj meddelade AstraZeneca sina planer på att höja intäkterna från 45,8 miljarder dollar år 2023 till 80 miljarder dollar år 2030. Vd Pascal Soriot framhåller nu i en intervju med amerikanska nyhetskanalen CNBC att företaget har stor tilltro till att nå detta mål. Han betonar att biologi är komplicerat och inget är säkert, men att företaget har en stark portfölj av befintliga produkter och flera framgångsrika läkemedel som växer kraftigt.

Fokus på cancerbehandlingar

En betydande del av AstraZenecas strategi inkluderar lanseringen av 20 nya läkemedel fram till 2030. Hälften av dessa kommer att rikta sig mot cancerbehandlingar, vilket är ett område där företaget nyligen har visat lovande resultat. Vid American Society of Clinical Oncology's årliga möte presenterades nya data om flera av företagets cancerläkemedel, inklusive behandlingar för lung- och bröstcancer.

Framsteg inom vetenskapen

Soriot nämner också att forskningen inom cancerbehandlingar har gjort betydande framsteg. Nya cellterapier har potentialen att bota patienter, och antikropp-läkemedelskonjugat erbjuder möjligheter att rikta behandlingar direkt mot cancerceller, vilket skonar friska celler i processen. I intervjun med CNBC uttrycker Soriot också optimism över att dagen då cancer kan botas eller omvandlas till en kronisk sjukdom inte är långt borta.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa AstraZenecas utveckling, särskilt med tanke på deras ambitiösa mål och potentialen inom cancerforskning. Det är tydligt att företaget satsar stort på att leda vägen inom bioteknik och läkemedelsutveckling.

I en tidigare intervju med CNBC i april rapporterade Soriot att företagets försäljning ökade med 19 procent under första kvartalet, med onkologiverksamheten som växte med 26 procent och för första gången översteg 5 miljarder dollar i intäkter.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om AstraZeneca

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien AstraZeneca

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt