Di upprepar köpråd för robotkirurgi-bolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Di upprepar köpråd för robotkirurgi-bolaget

Di

Dagens industri fortsätter att rekommendera köp av aktier i robotkirurgiföretaget Surgical Science. Trots ett rörelseresultat som sjönk med 40 procent under fjärde kvartalet, och att tidningens tidigare köpråd resulterade i ett negativt utfall på 7 procent, står tidningen fast vid sin positiva syn på bolaget.

  • Di:s tidigare köpråd för Surgical Science resulterade i ett negativt utfall på 7 procent.
  • Förlusten i rörelseresultatet under fjärde kvartalet ses som en engångshändelse.
  • Di tror på en ökning av rörelsevinsten med 25 procent för Surgical Science under året.

Trots det negativa utfallet av Di:s tidigare köpråd, står tidningen fast vid sin inställning till Surgical Science. De förklarar att rörelseresultatets tapp under Q4 kan ses som en engångshändelse, främst påverkad av dollarkursens fluktuationer och myndigheters tillbakahållande av beställningar inför årsskiftet.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Uppåtgående trend förväntas

Inför framtiden förväntas en vändning för bolaget. Di menar att Surgical Science, med tanke på robotkirurgins utveckling och samarbetspartners framgångar, har potential att öka sin rörelsevinst med 25 procent under året. Detta skulle kunna lyfta aktiekursen till över 200 kronor, vilket tyder på en positiv framtidsutsikt.

Hos oss på Börskollen delar vi Di:s optimism och ser fram emot att följa Surgical Sciences fortsatta framfart på marknaden. Bolagets senaste stängningskurs var 150,90 kronor.

Börskollen om Surgical Science

Surgical Science är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SUS på First North. Surgical Science verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 6304 st ägare hos Avanza samt 1586 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Surgical Science utvecklar VR-simulatorer inom kirurgin. Simulatorerna består både hård- och mjukvara som används i träning och personlig utveckling hos kirurger. Hårdvaran simulerar diverse kirurgiska ingrepp, med främst användning inom titthålskirurgi samt endoskopi. Visionen är att stärka kompetensen inom kirurgin samt möjliggöra en säkrare och mer framgångsrik behandling för patienter. Bolaget har idag sitt huvudkontor i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Surgical Science, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Surgical Science

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Surgical Science

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt