Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Di:

Di: Köp Securitas – fortsatt "ett fynd" efter kursnedgången

Trots att Securitas Q3-rapport kom in som förväntat ser vi en nedgång på nästan 7 procent i aktiepriset på en fallande börs. Dagens industri anser att aktiemarknadens reaktion är överdriven och uppmanar till köp av aktier.

Securitas, det framstående säkerhetsbolaget, har nyligen publicerat sin Q3-rapport. Trots att rapporten uppfyllde marknadens förväntningar, har företagets aktiepris ändå sjunkit med nästan 7 procent. Denna nedgång sker samtidigt som hela börsen visar tecken på nedgång.

Överdriven reaktion från marknaden

Dagens industri, en av Sveriges ledande affärstidningar, har uttryckt att denna nedgång i Securitas aktiepris kan vara en överreaktion från marknaden. Tidningen menar att aktien är undervärderad och uppmanar sina läsare att överväga att köpa Securitas aktier.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Securitas anses fortfarande vara ett fynd

"Aktien värderas nu till drygt åtta gånger vår prognos för nästa års vinst. Sett till femårssnittet för det framåtblickande p/e-talet på 13 framstår Securitas fortfarande som ett fynd", skriver Dagens industri. Denna observation tyder på att Securitas aktie just nu kan vara ett attraktivt tillägg för investerare som söker värde på lång sikt.

Om Securitas

Securitas är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 30157st ägare hos Avanza samt 7176st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Securitas är en global aktör verksamma inom säkerhetstjänster. Bolaget erbjuder ett brett utbud av tjänster som går under stationär – och mobil övervakning, elektronisk säkerhet, brandskydd, GPS-tjänster, samt diverse riskhanteringsfrågor. Kunderna är verksamma i ett flertal olika branscher och återfinns idag på global nivå. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Securitas

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Securitas

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.