Di: Köp Securitas – fortsatt "ett fynd" efter kursnedgången
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Di: Köp Securitas – fortsatt "ett fynd" efter kursnedgången

Di:

Trots att Securitas Q3-rapport kom in som förväntat ser vi en nedgång på nästan 7 procent i aktiepriset på en fallande börs. Dagens industri anser att aktiemarknadens reaktion är överdriven och uppmanar till köp av aktier.

Securitas, det framstående säkerhetsbolaget, har nyligen publicerat sin Q3-rapport. Trots att rapporten uppfyllde marknadens förväntningar, har företagets aktiepris ändå sjunkit med nästan 7 procent. Denna nedgång sker samtidigt som hela börsen visar tecken på nedgång.

Överdriven reaktion från marknaden

Dagens industri, en av Sveriges ledande affärstidningar, har uttryckt att denna nedgång i Securitas aktiepris kan vara en överreaktion från marknaden. Tidningen menar att aktien är undervärderad och uppmanar sina läsare att överväga att köpa Securitas aktier.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Securitas anses fortfarande vara ett fynd

"Aktien värderas nu till drygt åtta gånger vår prognos för nästa års vinst. Sett till femårssnittet för det framåtblickande p/e-talet på 13 framstår Securitas fortfarande som ett fynd", skriver Dagens industri. Denna observation tyder på att Securitas aktie just nu kan vara ett attraktivt tillägg för investerare som söker värde på lång sikt.

Om Securitas

Securitas är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 30157st ägare hos Avanza samt 7176st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Securitas är en global aktör verksamma inom säkerhetstjänster. Bolaget erbjuder ett brett utbud av tjänster som går under stationär – och mobil övervakning, elektronisk säkerhet, brandskydd, GPS-tjänster, samt diverse riskhanteringsfrågor. Kunderna är verksamma i ett flertal olika branscher och återfinns idag på global nivå. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Securitas

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Securitas

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt