Veckans aktie: Di rekommenderar köp av skönhetsbolaget – så stor är uppsidan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Veckans aktie: Di rekommenderar köp av skönhetsbolaget – så stor är uppsidan

Veckans

Dagens Industri anser att det danska skönhetsbolaget Matas är ett bra köp. Tidningen framhåller företagets marknadsledande position, tillväxtmöjligheter och potential för uppvärdering som skäl för rekommendationen. Dessutom ser integrationen av nyligen förvärvade Kicks lovande ut.

  • Marknadsledande position och tillväxtpotential
  • Värdering på p/e-tal 13,3 gånger förväntad vinst
  • Uppsida på cirka 30 procent enligt Di

Stark marknadsposition och tillväxtmöjligheter

Enligt analysen från Dagens Industri har Matas en stark marknadsledande position inom skönhetsprodukter. Tidningen noterar också att det finns betydande tillväxtmöjligheter för företaget, särskilt efter förvärvet av Kicks. Integration av Kicks har hittills sett positiv ut, vilket stärker Matas framtida tillväxtutsikter.

Värdering och uppsida

Vad gäller företagets värdering, handlas Matas till ett p/e-tal på 13,3 gånger den förväntade vinsten för räkenskapsåret 2024/25, som avslutas den 31 mars. Di påpekar att detta inte är en låg värdering sett ur ett historiskt perspektiv. Dock framhåller tidningen att den starka marknadspositionen och potentialen i Matas Group efter köpet av Kicks gör aktien attraktiv. De ser en uppsida på cirka 30 procent.

Börskollens syn på rekommendationen

Vi på Börskollen noterar att Di:s analys baseras på flera faktorer som ger en positiv bild av Matas framtid. Den marknadsledande positionen och integrationen av Kicks kan vara avgörande faktorer för att uppnå den förväntade tillväxten och uppvärderingen. För den som är intresserad av skönhetssektorn kan detta vara en aktie värd att överväga.

För mer information kan du läsa originalanalysen från Dagens Industri.

Börskollen om Matas

Matas är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Danmark och handlas med tickern MATAS på Mid Cap. Matas verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 477 st ägare hos Avanza samt 7757 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Matas är ett företag som tillverkar hälsoprodukter. Deras största utbud finns inom skönhets- och hälsosektorn, där de erbjuder smink, hudvårdsprodukter, hårvårdsprodukter och kosttillskott. Produkterna säljs både i fysiska butiker över hela Danmark och genom företagets webbshop, med fokus på den danska marknaden. Företaget grundades 1949 och har sitt huvudkontor i Allerød.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Matas, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Matas

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Matas

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt