Matas (DK) (MATAS) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Matas (DK) aktie

🔔 Skapa bevakning

MATAS  

Matas är en producent av hälsovårdsprodukter. Störst distribution av produkter återfinns inom skönhet och hälsa, vilket inkluderar smink, hudvård, hårprodukter och hälsotillskott. Försäljning sker via fysiska butiker runtom i Danmark och via bolagets E-handelssida och är främst koncentrerad till den danska marknaden. Bolaget grundades 1949 och har sitt huvudkontor i Allerød.

Matas (DK) tillhör sektorn Dagligvaror och branschen Hygienprodukter. Bolaget har ett börsvärde på 4 924 MDKK, en omsättning på 3 699 MDKK och med ett resultat på 277 MDKK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Matas (DK)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Matas (DK) (MATAS) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Matas (DK) aktie handlas på börsen i Danmark, på listan Mid Cap, och med tickern MATAS. Aktien har ett P/E-tal på 17.8 och P/S-tal på 1.2 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Matas (DK) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Matas (DK) senaste utdelning är 2 DKK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.6% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Matas (DK) Avanza – se aktiekurs idag

Se Matas (DK) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Matas (DK) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Matas (DK).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Matas (DK).

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag

Mer om Matas (DK)

Matas (DK)

TickerMATAS
ListaMid Cap
LandDanmark
SektorDagligvaror
BranschHygienprodukter
Börsvärde4 924 MDKK
Omsättning3 699 MDKK
Vinst277 MDKK
P/E17.8
P/S1.2
Utdelning2 DKK
Direktavkastning1.6%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Matas (DK)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Matas (DK)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter