Di: Säljrådet kvarstår – Därför är H&M-aktien inte prisvärd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Di: Säljrådet kvarstår – Därför är H&M-aktien inte prisvärd

Di:

Dagens industri (Di) fortsätter att råda sina läsare att sälja H&M:s aktien. I en nyligen publicerad analys förklarar tidningen att H&M:s aktievärde inte är motiverat om bolaget inte kan återgå till tidigare framgångsrika nivåer av tillväxt och rörelsemarginal.

  • Di har haft ett säljråd på H&M:s aktie i över ett år.
  • För att aktien ska anses prisvärd krävs en rörelsemarginal på 10-12 procent, en nivå H&M inte uppnått på flera år.

Enligt Di, måste H&M:s aktievärde motiveras av en återgång till bolagets tidigare starka prestation, med god tillväxt och en rörelsemarginal på 10-12 procent eller högre. Detta var en nivå som bolaget uppnådde under åren 2015-2017, men som för närvarande verkar avlägset.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Di:s säljråd kvarstår

Tidningen har haft ett säljråd på H&M:s aktie under mer än ett års tid. Trots att H&M är ett av de mest välkända klädmärkena i världen, anser Di att aktien inte är prisvärd i dagsläget och råder sina läsare att sälja.

Om Hennes & Mauritz

Hennes & Mauritz är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 95894st ägare hos Avanza samt 24349st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Hennes & Mauritz är en detaljhandelskedja. Utbudet består av kläder, skor och accessoarer och inom koncernen återfinns även varumärkena COS, Monki, Weekday, Cheap Monday samt Other Stories. Idag driver bolaget även affärsverksamhet inom heminredning via H&M Home. Verksamhet innehas inom samtliga globala regioner. Bolaget grundades ursprungligen 1947 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Hennes & Mauritz

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Hennes & Mauritz

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.