Hennes & Mauritz (HM B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Hennes & Mauritz aktie

HM B  

Hennes & Mauritz är en detaljhandelskedja. Utbudet består av kläder, skor och accessoarer och inom koncernen återfinns även varumärkena COS, Monki, Weekday, Cheap Monday samt Other Stories. Idag driver bolaget även affärsverksamhet inom heminredning via H&M Home. Verksamhet innehas inom samtliga globala regioner. Bolaget grundades ursprungligen 1947 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hennes & Mauritz tillhör sektorn Sällanköpsvaror och branschen Kläder & Skor. Bolaget har ett börsvärde på 342 999 MSEK, en omsättning på 236 688 MSEK och med ett resultat på -1 755 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Hennes & Mauritz

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Hennes & Mauritz (HM B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Hennes & Mauritz aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern HM B. Aktien har ett P/E-tal på -195.4 och P/S-tal på 2 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Hennes & Mauritz utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Hennes & Mauritz Avanza – se aktiekurs idag

Se Hennes & Mauritz senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Hennes & Mauritz – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Hennes & Mauritz.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Hennes & Mauritz.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Hennes & Mauritz

Hennes & Mauritz

TickerHM B
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorSällanköpsvaror
BranschKläder & Skor
Börsvärde342 999 MSEK
Omsättning236 688 MSEK
Vinst-1 755 MSEK
P/E-195.4
P/S2

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Hennes & Mauritz

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Hennes & Mauritz? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter