Di: Trots besvikelser – för tidigt att räkna ut Bioarctic
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Di: Trots besvikelser – för tidigt att räkna ut Bioarctic

Di:

Det var en dyster start på börsdagen för Bioarctic då dess aktiepris sjönk med över 10 procent. Detta följer på besvikna marknadsreaktioner till dess partners, Eisais, prognoser för läkemedlet Leqembi. Trots detta och aktiens halvering sedan juni 2023, menar Dagens industri att det är för tidigt att avfärda aktien.

Marknadsbesvikelse över patientprognoser för Leqembi

Eisai upprepar sin förväntan om att 10 000 patienter kommer att använda Leqembi-behandling i mars. Dagens industri skriver att marknaden kanske är besviken på denna patientsiffra då nästan sju miljoner amerikaner lider av Alzheimers sjukdom. "Vi är dock fortfarande bara i början av Leqembis lansering och antalet patienter som tar läkemedlet lär accelerera", skriver Di.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Grönt ljus för Leqembi i EU och Kina väntas

Eisai förutser att Leqembi kommer att få godkännande i både EU och Kina under perioden januari-mars 2024. Trots det nuvarande aktiefallet, kan detta potentiellt innebära en ljusning för Bioarctic framöver. Dagens industri varnar för att det är för tidigt att döma ut aktien, vilket antyder att en positiv utveckling kan vara runt hörnet.

Om BioArctic

BioArctic är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 13393st ägare hos Avanza samt 3041st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

BioArctic är ett forskningsbolag. Störst affärsinriktning återfinns inom forskning och utveckling av behandlingar och antikroppar för sjukdomar som berör nervsystemet. Exempel på olika sjukdomar inkluderar främst Alzheimers och Parkinsons. En stor del av forskningen utförs i samarbete med forskare på universitet och sjukhus. Bolaget grundades under 2003 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om BioArctic

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien BioArctic

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt