DistIT föll över 10 procent: Slopar finansiella mål
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

DistIT föll över 10 procent: Slopar finansiella mål

DistIT

IT-distributören Dist IT såg kursen falla över10 procent idag efter offentliggörandet av rapporten för tredje kvartalet. Bolaget avslöjar att det har skrotat sina tidigare finansiella mål och tvingats att göra ändringar i sina obligationsvillkor. På samma gång lanseras en prognos för 2024.

Hög skuldsättning ökar risken för emission

Enligt en analys från Affärsvärlden på fredagen, står Dist IT inför en hög skuldsättning, vilket innebär en betydande risk för en potentiell emission. Bolagets skuldförvaltning och finansiella position kommer att vara avgörande för dess framtida prestationer och värdering.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Stor uppsida om skulden minskas

Men det finns också optimistiska utsikter för Dist IT. Om bolaget lyckas undvika en emission och minskar sin skuld kan det finnas en stor uppsida, då börsvärdet är relativt litet jämfört med det totala rörelsevärdet (enterprise value). Trots detta lockas Affärsvärlden inte av aktien och förblir neutrala till bolaget. "Skulle Dist IT däremot undvika en emission och få ned skulden så finns stor uppsida, då börsvärdet är litet i förhållande till det totala rörelsevärdet. Vi lockas inte av aktien och är fortsatt neutrala till Dist IT", konstaterar Affärsvärlden i sin analys.

Om DistIT

DistIT är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 3092st ägare hos Avanza samt 697st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

DistIT är en leverantör och distributör av IT-produkter. Företagets affärsidé är att med korta leveranstider och konkurrenskraftiga priser erbjuda ett attraktivt sortiment av IT-produkter till IT-marknaden i Norden. I företagets produktsortiment ingår kablage, nätverksprodukter, multimediaprodukter, produkter för lagring, tillbehör för mobila enheter, datorkomponenter, möss och tangentbord. Huvudkontoret ligger i Älvsjö.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om DistIT

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien DistIT

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt