DistIT föll över 10 procent: Slopar finansiella mål
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

DistIT föll över 10 procent: Slopar finansiella mål

DistIT

IT-distributören Dist IT såg kursen falla över10 procent idag efter offentliggörandet av rapporten för tredje kvartalet. Bolaget avslöjar att det har skrotat sina tidigare finansiella mål och tvingats att göra ändringar i sina obligationsvillkor. På samma gång lanseras en prognos för 2024.

Hög skuldsättning ökar risken för emission

Enligt en analys från Affärsvärlden på fredagen, står Dist IT inför en hög skuldsättning, vilket innebär en betydande risk för en potentiell emission. Bolagets skuldförvaltning och finansiella position kommer att vara avgörande för dess framtida prestationer och värdering.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Stor uppsida om skulden minskas

Men det finns också optimistiska utsikter för Dist IT. Om bolaget lyckas undvika en emission och minskar sin skuld kan det finnas en stor uppsida, då börsvärdet är relativt litet jämfört med det totala rörelsevärdet (enterprise value). Trots detta lockas Affärsvärlden inte av aktien och förblir neutrala till bolaget. "Skulle Dist IT däremot undvika en emission och få ned skulden så finns stor uppsida, då börsvärdet är litet i förhållande till det totala rörelsevärdet. Vi lockas inte av aktien och är fortsatt neutrala till Dist IT", konstaterar Affärsvärlden i sin analys.

Om DistIT

DistIT är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 3092st ägare hos Avanza samt 697st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

DistIT är en leverantör och distributör av IT-produkter. Företagets affärsidé är att med korta leveranstider och konkurrenskraftiga priser erbjuda ett attraktivt sortiment av IT-produkter till IT-marknaden i Norden. I företagets produktsortiment ingår kablage, nätverksprodukter, multimediaprodukter, produkter för lagring, tillbehör för mobila enheter, datorkomponenter, möss och tangentbord. Huvudkontoret ligger i Älvsjö.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om DistIT

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien DistIT

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt