Duni rapporterar ökad lönsamhet trots minskad efterfrågan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Duni rapporterar ökad lönsamhet trots minskad efterfrågan

Duni

Konsumentproduktsföretaget Duni har sett en uppåtgående trend i lönsamhet, trots en period av svårigheter. Dock är efterfrågan från slutkunder på nedgång och företagsledningen uttrycker oro för framtiden, rapporterar Affärsvärlden. Trots detta bedömer tidningen att Dunis potential för tillväxt kan vara större än förväntat.

  • Duni rapporterar ökad lönsamhet trots tidigare svårigheter.
  • Efterfrågan från slutkunder är dock på nedgång.
  • Affärsvärlden bedömer att Dunis tillväxtpotential kan vara större än förväntat.

Duni, ett företag inom konsumentprodukter, har genomgått ett par utmanande år men har ändå lyckats höja sin lönsamhet. Företagets ledning uttrycker dock en viss pessimism inför framtiden då efterfrågan från slutkunderna har börjat vika.

Större tillväxtpotential än väntat

Trots den minskade efterfrågan menar Affärsvärlden att Duni mycket väl kan ha en större tillväxtpotential än vad marknaden förväntar sig. Detta om företaget spelar sina kort rätt de kommande åren. Vi på Börskollen håller med om denna bedömning och ser fram emot att följa Dunis fortsatta utveckling.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutral inställning till aktiepriset

Affärsvärlden uttrycker en viss tveksamhet till Dunis aktiepris och ger ett neutralt råd när det gäller att investera i aktien. Trots att företaget har överraskat positivt med sin ökade lönsamhet, ser tidningen för närvarande inte aktien som speciellt attraktiv över hundralappen.

Börskollen om Duni

Duni är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern DUNI på Mid Cap. Duni verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 3975 st ägare hos Avanza samt 1172 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Duni är en leverantör av produkter för restaurangbranschen. Utbudet är brett och inkluderar exempelvis dukar, ljus, tallrikar och serveringsfat, samt boxar och skålar. Varumärket Duni marknadsförs inom ett flertal marknader och störst verksamhet återfinns inom den europeiska marknaden. Kunderna är verksamma inom catering, take-away och grossisthandel. Bolaget har huvudkontor i Malmö.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Duni, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Duni

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Duni

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt