E-handlaren delas upp i två affärsområden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

E-handlaren delas upp i två affärsområden

E-handlaren

E-handelsbolaget Footway genomför en strategisk översyn och delar upp sin verksamhet i två separata affärsområden. Uppdelningen innebär att e-handelsverksamheten och plattformsverksamheten nu kommer att drivas som två olika bolagsgrupper.

  • Footway startar en ny bolagsgrupp, Ecom Group, med fyra dotterbolag.
  • Plattformsverksamheten Footway+ används av 35 kunder och växer snabbt.
  • Uppdelningen förväntas slutföras under andra halvåret i år.

Strategisk översyn och uppdelning

Footway meddelade nyligen att de genomför en strategisk översyn som innebär att verksamheten delas upp i två separata affärsområden – e-handel och plattform. Enligt Footway är denna uppdelning ett resultat av fyra års arbete med att separera e-handel och plattform till egna affärsområden. Mer information finns i Finwire.

Ny bolagsgrupp och dotterbolag

Den praktiska konsekvensen av denna uppdelning är att Footway startar en ny bolagsgrupp, kallad Ecom Group. Denna grupp kommer att bestå av fyra helägda dotterbolag: Eyewear Ecom, Sports Ecom, Footwear Ecom och Fashion Ecom. Footway kommer att överlåta e-handelsverksamheten till Ecom Group och dess dotterbolag.

Plattformsverksamheten växer

Footways VD, Daniel Mühlbach, kommenterar att företaget under de senaste fyra åren har arbetat intensivt med att finslipa sin plattform för att erbjuda e-handlare en kostnadseffektiv internationell expansion utan behov av investeringar och krånglig integration. Plattformen, Footway+, används nu av 35 kunder och växer snabbt. "Vi har arbetat intensivt i fyra år med att finslipa vår plattform för att erbjuda e-handlare en kostnadseffektiv internationell expansion utan investering och krånglig integration. Plattformen används nu av 35 kunder och vi växer snabbt", säger Mühlbach.

Efter uppdelningen kommer moderbolagets intäkter huvudsakligen att bestå av försäljning av tjänster till företag som använder Footway+. Plattformsintäkterna från Ecom Group och dess dotterbolag kommer också att bidra till Footways intäkter. År 2023 uppgick plattformsverksamhetens intäkter från bolagets egna butiker till cirka 130 miljoner kronor.

Uppdelningen och den strategiska översynen förväntas vara slutförda under andra halvåret i år, vilket gör detta till en spännande tid för Footway och dess kunder. Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och kommer att rapportera om eventuella nya framsteg.

Börskollen om Footway

Footway är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern FOOT B på First North. Footway verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 963 st ägare hos Avanza samt 297 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Footway Group driver en onlinebutik som säljer skor. Företaget riktar sig till kunder i Norden och Europa och erbjuder populära märken som Converse, Adidas, Birkenstock och New Balance. Deras produktutbud inkluderar främst kängor, sneakers, stövlar, sandaler och tofflor för kvinnor, män och barn. Bolaget startades 2010 och har sitt huvudkontor i Kista.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Footway, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Footway

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt