EASA-chefen: Tvekar inte att dra in godkännande för Boeing vid behov
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

EASA-chefen: Tvekar inte att dra in godkännande för Boeing vid behov

EASA-chefen:

Europeiska byrån för luftfartssäkerhet, EASA, kommer inte att tveka att dra tillbaka sitt indirekta godkännande för flygplanstillverkaren Boeing om situationen kräver det. Det meddelar byråns tillfälliga chef Luc Tytgat. Han uttrycker dock en tro på att Boeing kommer att kunna hantera sin pågående kvalitetskris.

  • EASA kan dra tillbaka sitt indirekta godkännande för Boeing om nödvändigt.
  • Boeings kvalitetskris fortsätter efter en incident den 5 januari.

Enligt en transatlantisk överenskommelse reglerar amerikanska FAA och europeiska EASA sina respektive flygplanstillverkare, Boeing och Airbus, och deras fabriker. De ger också erkännande för varandras säkerhetsgodkännanden, men har rätt att begära samråd om förtroendet för den andra parten äventyras. Trots att det är ovanligt att ett godkännande dras tillbaka, är det inte otänkbart, medger Tytgat.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

"Alla verktyg måste kunna implementeras"

Luc Tytgat understryker att EASA är redo att agera vid behov. "Alla verktyg måste kunna implementeras så snart vi ser ett berättigande eller en situation som kräver att vi vidtar lämpliga åtgärder", säger han.

Boeing har varit under stor press efter en incident den 5 januari där ett av företagets flygplan tappade en dörrplugg under en flygning med Alaska Airlines. Detta är bara det senaste i raden av problem för flygplanstillverkaren, vilket vi på Börskollen har rapporterat om tidigare.

Börskollen om Boeing

Boeing är en global flygplanstillverkare. Bolaget inriktar sig mot flera segment och erbjuder idag, förutom tillverkning av reguljära och kommersiella flygplan, även flygplan för försvarsindustrin, samt rymdsektorn. Bolaget designar och tillverkar jetliners, militära flygplan, satelliter, samt missil- och lanseringssystem. Boeing grundades 1916 och har sitt huvudkontor i Chicago, Illinois.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Boeing, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Boeing

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt