Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Eastnine

Eastnine avslutar rysk affär och stärker sin finansiella ställning

Fastighetsbolaget Eastnines avyttring av sin andel i den ryska modehandlaren MFG har varit en komplex process med flera oväntade händelser. Nu har försäljningen till sist slutförts, och resultatet är ett finansiellt starkare Eastnine. Bolaget fokuserar nu på kontorsfastigheter i Baltikum och Polen.

Processen för att avyttra innehavet i MFG har varit spännande att följa, med flera oväntade vändningar. Nu när affären äntligen är i hamn, presenterar Eastnine sig som ett mer finansiellt robust företag. Avyttringen har möjliggjort för bolaget att konsolidera sin position och koncentrera sina resurser på sina nuvarande fokusmarknader i Baltikum och Polen.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En attraktiv investering

Enligt en kommentar från Affärsvärlden är det som framförallt gör Eastnine till en attraktiv investering dess potential för ökad intjäningsförmåga. Detta förväntas uppnås genom framtida förvärv. Den positiva utsikten för bolaget har lett till att Affärsvärlden valt att ge aktien en köpstämpel.

Med detta avslutade kapitel kan Eastnine nu fortsätta att växa och expandera ytterligare på sina huvudmarknader. Dess starkare finansiella ställning bör ge bolaget en stabil grund att bygga vidare på.

Om Eastnine

Eastnine är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 3219st ägare hos Avanza samt 847st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Eastnine är ett investmentbolag som övergår mot att bli ett renodlat fastighetsbolag med målet att generera förutsägbara kassaflöden genom att vara en långsiktig ägare av attraktiva kommersiella fastigheter på centrala lägen i de baltiska huvudstäderna Vilnius, Riga och Tallinn. Bolaget gick fram till 2017 under namnet East Capital Explorer. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Eastnine

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Eastnine

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.