ECB-topp: Redo att sänka räntan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Makroekonomi

ECB-topp: Redo att sänka räntan

ECB-topp:

En räntesänkning är troligtvis att vänta i juni. Det säger Europeiska centralbankens chefsekonom Philip Lane i en intervju med Financial Times. Banken lämnade i april, för femte mötet i rad, sina styrräntor oförändrade.

En räntesänkning är troligtvis att vänta i juni. Det säger Europeiska centralbankens chefsekonom Philip Lane i en intervju med Financial Times.

Banken lämnade i april, för femte mötet i rad, sina styrräntor oförändrade. Men inför nästa penningpolitiska möte i början på juni ser banken ut att vara redo att sänka räntorna – såvida det inte sker några större överraskningar.

– Vid det här laget finns det tillräckligt i det vi ser för att lätta på den högsta begränsningsnivån, säger Lane till tidningen.

Ett antal centralbanker i Europa, däribland Sverige, har sänkt sina styrräntor. Bland de stora ekonomierna som Storbritannien och USA väntas däremot inte någon sänkning innan sommaren.

Philip Lane oroas inte över att en sänkning före den amerikanska centralbanken Federal Reserve (Fed) skulle kunna leda till bakslag.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt