Edyoutec siktar på att dotterbolaget ska täcka koncernens likviditetsbehov
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Edyoutec siktar på att dotterbolaget ska täcka koncernens likviditetsbehov

Edyoutec

Edtechbolaget Edyoutec har meddelat att dotterbolaget Wegesrand framöver ska kunna täcka hela koncernens likviditetsbehov. Detta tillkännagavs i samband med att bolaget presenterade ett besparingspaket och höjda ekonomiska mål.

  • Wegesrand ska täcka hela koncernens likviditetsbehov.
  • Edyoutec har sjösatt ett besparingspaket på 4 miljoner kronor.
  • Två IP:n förbereds inför skolstarten till hösten.

Enligt Finwire, har Edtechbolaget Edyoutec som mål att dotterbolaget Wegesrand ska kunna täcka hela koncernens likviditetsbehov. Detta är en del av bolagets strategi att skapa en stabil ekonomisk grund.

Besparingspaket och höjda mål

Bolagets ambitioner kommer efter att de sjösatt ett besparingspaket på 4 miljoner kronor i början av året. Dessutom har Edyoutec höjt sina ekonomiska mål, vilket indikerar en starkare framtida ekonomisk position.

Effektivisering och nya IP:n

Eric de Basso, vd för Edyoutec, säger att Wegesrand kontinuerligt arbetar med att effektivisera sin verksamhet och hitta nya spännande IP:n. Två av dessa, AppLeMat och Rail XP, testas och förbereds inför skolstarten till hösten. "AppLeMat och Rail XP är två IP:n som vi har särskilt stora förhoppningar på", säger de Basso.

Förvärvsstrategi

Bolaget har även en förvärvsstrategi på plats. För närvarande har Edyoutec två potentiella förvärv som man ingått avsiktsförklaringar med, men endast ett av dessa är aktuellt när kriterierna är uppfyllda i utvärderingsprocessen (due diligence). De Basso kommenterar, "Huvudspåret i ett förvärv är en köpeskilling som består av endast aktier samt att dessa lyder under en tydlig lock-up struktur".

Vi på Börskollen följer noggrant utvecklingen inom edtech-sektorn och ser fram emot att rapportera mer om Edyoutecs framsteg och eventuella förvärv.

Börskollen om Edyoutec

Edyoutec är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern EDYOU på Spotlight. Edyoutec verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 1871 st ägare hos Avanza samt 295 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Edyoutec är ett svenskt företag som verkar inom både spel och digital utbildning, och är uppdelat i två huvudområden: EdTech och spel. Inom EdTech-segmentet arbetar företaget med att skapa produkter inom genrer som spelbaserat lärande och Serious Games, där de ser de största samarbetsmöjligheterna mellan sina två huvudområden. Inom spel-segmentet fokuserar affärsmodellen på att utveckla och distribuera gratis mobilspel ("F2P") för Android och iOS.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Edyoutec, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Edyoutec

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Edyoutec

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt