Eevia Health erhåller bidrag på 2,7 miljoner kronor från Business Finland
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Eevia Health erhåller bidrag på 2,7 miljoner kronor från Business Finland

Eevia

Finska Eevia Health, som specialiserar sig på växtextrakt, har mottagit omkring 2,7 miljoner kronor från Business Finland. Bidraget kommer som en del av ett nyligen avslutat utvecklingsprojekt som medfinansierats av Business Finland. Bolaget ser nu fram emot att lansera en ny produkt för ögonhälsa.

  • Eevia Health har fått ett bidrag på omkring 2,7 miljoner kronor från Business Finland i samband med ett avslutat utvecklingsprojekt.
  • Bolaget har uppnått lovande resultat med en ingrediens för ögonhälsa och ser en stor kommersiell potential.
  • Eevia Health söker ytterligare finansiering för att kunna lansera produkten på marknaden.

Stora framsteg inom ögonhälsa

En viktig del av det nyligen avslutade projektet var en omfattande in vitro-screening av Eevias huvudsakliga extrakt på Eurofins BioMAP-fenotypningsplattform. "Vi uppnådde anmärkningsvärda resultat för vår ögonhälsoingrediens i Eurofins BioMAP in-vitro assay-system med över 140 biomarkörer", säger Petri Lackman, teknikchef på Eevia.

Lackman ser en betydande kommersiell potential i resultaten. "Detta för oss närmare marknadslanseringen av en ny och effektiv förbehandling för makuladegeneration till ett ögonhälsosegment värt 5 miljarder euro", tillägger han.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Söker ytterligare finansiering

Nästa steg för Eevia Health är att initiera ett uppföljande projekt för den mest lovande ingrediensen. Bolaget söker nu omkring 800 000 euro i ytterligare finansiering för att kunna realisera produktlanseringen på marknaden. På Börskollen följer vi med intresse utvecklingen för detta spännande företag inom hälsobranschen.

Börskollen om Eevia Health

Eevia Health är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern EEVIA på Spotlight. Eevia Health verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 1847 st ägare hos Avanza samt 197 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Eevia Health är verksamma inom life science. Bolaget erbjuder produktionsprotokoll och procedurer för att leverera ekologiska produkter till internationella kunder. Produkterna säljs till företagskunder och inkluderar ingredienser till producenter av kosttillskott, livsmedel och kosmetika på global basis. Produkterna innefattar exempelvis blåbär, chaga-svamp och tallbark. Eevia Health grundades 2017 och har sitt huvudkontor i Seinäjoki, Finland.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Eevia Health, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Eevia Health

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Eevia Health

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt