Eevia Health går in i nytt skede i globalt projekt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Eevia Health går in i nytt skede i globalt projekt

Eevia

Det finska växtextraktbolaget Eevia Health meddelar att de är på väg in i ett nytt skede i ett globalt projekt tillsammans med en internationell marknadspartner. Projektet, som syftar till global försäljning av en av Eevias ingredienser, har genomgått en framgångsrik förstudie och går nu vidare till nästa fas.

  • Eevia Health samarbetar med en vetenskapligt orienterad global marknadsledare.
  • Projektet har potential att öka Eevias intäkter från 2025 och framåt.
  • Partnerskapet innebär inga större utgifter för Eevia under 2024 eller 2025.

Enligt Finwire har Eevia Health under det senaste året arbetat med en internationell ingredienstillverkare för ett möjligt kommersiellt samarbete. Efter en framgångsrik inledande fas går projektet nu vidare till nästa steg.

Internationell partner med stark vetenskaplig bas

Den potentiella partnern beskrivs som en vetenskapligt orienterad global marknadsledare. Eevias VD, Stein Ulve, säger att partnerskapet har stor potential att öka företagets intäkter från 2025 och framåt, utan att medföra större kostnader under de närmaste två åren.

Ulve förklarar vidare att genom att outsourca klinisk underbyggnad, marknadsföring, försäljning och distribution av denna specifika ingrediens, kan Eevia Health fokusera sina resurser på andra produkter i sin portfölj. "Partnerskapet har en intressant tillväxtpotential för Eevias intäkter från 2025 och framåt utan större utgifter för Eevia under 2024 eller 2025," säger Ulve.

Skalbar försäljningsvolym

VD:n betonar också att den internationella partnern kommer att kunna skala upp försäljningsvolymen för produkten, vilket förväntas gynna Eevias totala intäktstillväxt. "Vår partner kommer att kunna skala upp försäljningsvolymen för denna produkt, vilket kommer att gynna vår totala intäktstillväxt," tillägger Ulve.

Hos Börskollen ser vi fram emot att följa utvecklingen av detta spännande samarbete och hur det kan påverka Eevia Healths framtida tillväxt och intäkter.

Börskollen om Eevia Health

Eevia Health är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern EEVIA på Spotlight. Eevia Health verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 1740 st ägare hos Avanza samt 183 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Eevia Health är ett företag inom life science-branschen. De fokuserar på att utveckla produktionsmetoder och processer för att tillhandahålla ekologiska produkter till kunder världen över. Företaget säljer sina produkter till andra företag, och dessa produkter används som ingredienser i tillverkningen av kosttillskott, livsmedel och kosmetika på en global marknad. Några exempel på deras produkter är blåbär, chaga-svamp och tallbark. Eevia Health etablerades år 2017 och deras huvudkontor ligger i Seinäjoki, Finland.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Eevia Health, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Eevia Health

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Eevia Health

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt