Efter 30 % nedgång – Afv justerar sin rekommendation för Xano
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Efter 30 % nedgång – Afv justerar sin rekommendation för Xano

Efter

Enligt en nyligen publicerad analys av Affärsvärlden har värderingen av industribolaget Xano Industri kommit till ett mer rimligt läge efter ett fall på 30 procent sedan i mitten av juli. Affärsvärlden har därför uppgraderat sin rekommendation till 'neutral' från tidigare 'sälj'.

I mitten av juli gav Affärsvärlden rådet att sälja Xano Industri-aktien, då man bedömde att aktien var övervärderad. Sedan dess har aktien fallit med hela 30 procent, vilket inkluderar den utdelning som lämnades under perioden.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Ny bedömning av Xano Industri

Enligt en nyligen publicerad analys har Affärsvärlden nu ändrat sin inställning till aktien. Tidningen anser att värderingen har kommit ner till en mer rimlig nivå och har därför uppgraderat sin rekommendation från 'sälj' till 'neutral'.

Detta visar hur snabbt förhållandena kan förändras på aktiemarknaden och vikten av att hålla sig uppdaterad om de senaste analyserna och rekommendationerna från experterna inom branschen.

Om XANO Industri

XANO Industri är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 3365st ägare hos Avanza samt 675st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Xano Industri är en teknikkoncern. Bolaget utvecklar, förvärvar och driver andra bolag inom Norden och Baltikum. Koncernen styrs utifrån ett flertal dotterbolag med vardera affärsinriktning, fokuserade på tillverknings- och utvecklingstjänster för industri och automationsutrustning. Idag återfinns bolaget på global närvaro med störst närvaro inom Norden, Europa och Nordamerika. Huvudkontoret ligger i Jönköping.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om XANO Industri

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien XANO Industri

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.