XANO Industri (XANO B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

XANO Industri aktie

🔔 Skapa bevakning

XANO B  

Xano Industri är en teknikkoncern. Bolaget utvecklar, förvärvar och driver andra bolag inom Norden och Baltikum. Koncernen styrs utifrån ett flertal dotterbolag med vardera affärsinriktning, fokuserade på tillverknings- och utvecklingstjänster för industri och automationsutrustning. Idag återfinns bolaget på global närvaro med störst närvaro inom Norden, Europa och Nordamerika. Huvudkontoret ligger i Jönköping.

XANO Industri tillhör sektorn Industri och branschen Industrikomponenter. Bolaget har ett börsvärde på 8 831 MSEK, en omsättning på 2 102 MSEK och med ett resultat på 278 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien XANO Industri

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper XANO Industri (XANO B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

XANO Industri aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern XANO B. Aktien har ett P/E-tal på 31.8 och P/S-tal på 3.3 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

XANO Industri utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

XANO Industri senaste utdelning är 2.5 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 0.8% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

XANO Industri Avanza – se aktiekurs idag

Se XANO Industri senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter XANO Industri – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien XANO Industri.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i XANO Industri.

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om XANO Industri

XANO Industri

TickerXANO B
ListaMid Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschIndustrikomponenter
Börsvärde8 831 MSEK
Omsättning2 102 MSEK
Vinst278 MSEK
P/E31.8
P/S3.3
Utdelning2.5 SEK
Direktavkastning0.8%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien XANO Industri

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om XANO Industri? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter