XANO Industri (XANO B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

XANO Industri aktie

XANO B  

Xano Industri är en teknikkoncern. Bolaget utvecklar, förvärvar och driver andra bolag inom Norden och Baltikum. Koncernen styrs utifrån ett flertal dotterbolag med vardera affärsinriktning, fokuserade på tillverknings- och utvecklingstjänster för industri och automationsutrustning. Idag återfinns bolaget på global närvaro med störst närvaro inom Norden, Europa och Nordamerika. Huvudkontoret ligger i Jönköping.

XANO Industri tillhör sektorn Industri och branschen Industrikomponenter. Bolaget har ett börsvärde på 5 299 MSEK, en omsättning på 2 102 MSEK och med ett resultat på 236 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien XANO Industri

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper XANO Industri (XANO B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

XANO Industri aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern XANO B. Aktien har ett P/E-tal på 22.5 och P/S-tal på 2.2 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

XANO Industri utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

XANO Industri senaste utdelning är 2.5 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.4% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

XANO Industri Avanza – se aktiekurs idag

Se XANO Industri senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter XANO Industri – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien XANO Industri.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i XANO Industri.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om XANO Industri

XANO Industri

TickerXANO B
ListaMid Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschIndustrikomponenter
Börsvärde5 299 MSEK
Omsättning2 102 MSEK
Vinst236 MSEK
P/E22.5
P/S2.2
Utdelning2.5 SEK
Direktavkastning1.4%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien XANO Industri

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om XANO Industri? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter