Efter 99 procent kursnedgång sedan start – nu kastar bolaget in handduken
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Efter 99 procent kursnedgång sedan start – nu kastar bolaget in handduken

Efter

Clean Industry Solutions, noterat på First North, föreslår likvidation av hela koncernen efter att det tyska dotterbolaget Solarspring försätts i insolvens. Beslutet grundas i att holdingbolaget saknar tillgångar och ekonomin i dotterbolaget inte går runt.

  • Solarspring försätts i insolvens
  • Förslag om likvidation av hela koncernen
  • Aktien har minskat med 99 procent sedan start

Clean Industry Solutions, ett bolag verksamt inom solenergi och vattenrening, har beslutat att försätta sitt tyska dotterbolag Solarspring i insolvens. Styrelsen ser ingen annan lösning på grund av den ekonomiska situationen.

Förslag om likvidation

Utöver insolvensförfarandet för Solarspring, kommer styrelsen föreslå att hela koncernen likvideras. Beslutet ska tas vid årsstämman, och ett av skälen är att holdingbolaget inte längre har några tillgångar att tillgå.

Enligt styrelsen är det mest försiktiga att likvidera holdingbolaget för att säkerställa att så mycket som möjligt av de kvarvarande tillgångarna går till aktieägarna. Detta innebär att bolaget inte kan fortsätta sin verksamhet utan en betydande investering, vilket bedöms vara omöjligt att uppbringa.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Ekonomisk bakgrund och framtid

SolarSpring GmbH har haft en negativ ekonomisk utveckling under 2024 och kan inte förväntas nå ett nollresultat inom överskådlig framtid utan stora investeringar. På grund av det nuvarande marknadsvärdet för CISH Holding, anses det inte möjligt att få fram de nödvändiga medlen. Ett misslyckat insolvensförfarande kan leda till konkurs och resultera i en förlust på cirka 5,4 miljoner kronor för Clean Industry Solutions.

Vi på Börskollen noterar att Clean Industry Solutions, som noterades på Spotlight i januari 2019 och flyttade till First North 2021, har sett en dramatisk nedgång i aktiekursen. Aktien har minskat med 99 procent sedan start och med drygt 96 procent under det senaste året. Om förslaget om avveckling går igenom, kommer aktien att avnoteras från First North.

Börskollen om Clean Industry

Clean Industry är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern CISH på First North. Clean Industry verkar inom sektorn Kraftförsörjning och aktien har 2269 st ägare hos Avanza samt 591 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Clean Industry Solutions är ett holdingbolag. Bolaget innehar 100% av både Industrial Solar och SolarSpring i Tyskland. Bolaget är en leverantör av anpassade kolfria energisystem för industrikunder världen över baserat på en bred portfölj av solenergiteknologier och kompletterande tekniker. SolarSpring erbjuder lösningar för vattenrening med fokus på termisk driven membrandestillation för resursåtervinning och avloppsrening i industrin.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Clean Industry, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Clean Industry

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Clean Industry

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt