Efter dagens rapportbesvikelse: Tidningen upprepar säljrådet för HMS
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Efter dagens rapportbesvikelse: Tidningen upprepar säljrådet för HMS

Efter

Industrikommunikationsföretaget HMS Networks rapporterar en minskning i organisk tillväxt med 20 procent under första kvartalet 2024. Samtidigt meddelar företaget att de inleder ett omstruktureringsprogram. Dessutom har aktien förlorat 20 procent i värde sedan Affärsvärldens säljråd i december 2023.

  • HMS Networks organiska tillväxt minskar med 20 procent i Q1 2024.
  • Företaget inleder ett omstruktureringsprogram.
  • Aktien har tappat 20 procent i värde sedan december 2023.

HMS Networks, som är en aktör inom industriell kommunikation, går igenom en utmanande period. Trots att företaget nyligen konsoliderade det stora förvärvet av amerikanska Red Lion i början av april, har den organiska tillväxten minskat markant.

Omstruktureringsprogram på gång

Utöver den minskade tillväxten meddelar HMS Networks att de påbörjar ett omstruktureringsprogram. Detta steg tyder på att företaget strävar efter att förbättra sin lönsamhet och effektivitet i ljuset av den nuvarande ekonomiska situationen.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Aktiens värde på nedgång

Aktien för HMS Networks har inte varit immun mot dessa utmaningar. Sedan Affärsvärldens säljråd i december 2023 har aktien minskat med 20 procent. "HMS är ett kvalitativt bolag som uppvisat fin tillväxt och resultatutveckling över tid. Aktiens värdering är dock fortsatt svårsmält och vi behåller säljrådet", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Det är tydligt att vi på Börskollen kommer fortsätta att följa utvecklingen för HMS Networks noggrant,  med tanke på de betydande förändringar som företaget går igenom.

Börskollen om HMS Networks

HMS Networks är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern HMS på Large Cap. HMS Networks verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 4633 st ägare hos Avanza samt 899 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

HMS Networks är en global leverantör av kommunikationsteknologi inom industriell automation. Mjukvaran används i industriella maskiner som robotar, sensorer, generatorer och motorer. Idag är bolaget verksamma inom hela kedjan, från tillverkning, installation till eftermarknadsservice och support. Bolaget innehar främst verksamhet inom Europa, Asien och Nordamerika. HMS Networks grundades 1988 och har sitt huvudkontor i Halmstad.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om HMS Networks, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om HMS Networks

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien HMS Networks

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt