HMS Networks (HMS) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

HMS Networks aktie

HMS  

HMS Networks är en global leverantör av kommunikationsteknologi inom industriell automation. Mjukvaran används i industriella maskiner som robotar, sensorer, generatorer och motorer. Idag är bolaget verksamma inom hela kedjan, från tillverkning, installation till eftermarknadsservice och support. Bolaget innehar främst verksamhet inom Europa, Asien och Nordamerika. HMS Networks grundades 1988 och har sitt huvudkontor i Halmstad.

HMS Networks tillhör sektorn Informationsteknik och branschen Kommunikation. Bolaget har ett börsvärde på 15 730 MSEK, en omsättning på 1 500 MSEK och med ett resultat på 266 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien HMS Networks

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper HMS Networks (HMS) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

HMS Networks aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern HMS. Aktien har ett P/E-tal på 59.1 och P/S-tal på 10.1 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

HMS Networks utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

HMS Networks senaste utdelning är 2 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 0.6% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

HMS Networks Avanza – se aktiekurs idag

Se HMS Networks senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter HMS Networks – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien HMS Networks.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i HMS Networks.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om HMS Networks

HMS Networks

TickerHMS
ListaMid Cap
LandSverige
SektorInformationsteknik
BranschKommunikation
Börsvärde15 730 MSEK
Omsättning1 500 MSEK
Vinst266 MSEK
P/E59.1
P/S10.1
Utdelning2 SEK
Direktavkastning0.6%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien HMS Networks

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om HMS Networks? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter