Efter emissionen: Analyshuset höjer det motiverade värdet för Smart Eye
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Efter emissionen: Analyshuset höjer det motiverade värdet för Smart Eye

Efter

Redeye har reviderat det motiverade värdet för teknikbolaget Smart Eye och höjt det till 150 kronor i sitt basscenario. Uppjusteringen kommer efter att Smart Eye genomfört en riktad nyemission på 150 miljoner kronor, samt uttalat sig om förväntad inkomst- och kassaflödesutveckling för första kvartalet 2024.

  • Redeye har höjt det motiverade värdet för Smart Eye till 150 kronor.
  • Smart Eye har nyligen genomfört en riktad nyemission på 150 miljoner kronor.
  • Redeye påpekar att nyemissionen kom vid en optimal tidpunkt, efter en serie goda nyheter om nya stora kontrakt och prisuppgångar.

Redeye lyfter fram att nyemissionen kom vid en perfekt tidpunkt, efter en rad goda nyheter om nya stora kontrakt och prisuppgångar. Analyshuset var särskilt imponerat av att rabatten endast var på låga 4 procent.

Reaktioner på nyemissionen

Det har även noterats att en del investerare blev besvikna över nyemissionen, då den genomfördes bara några veckor efter att bolaget meddelat att ytterligare kapitalanskaffning inte var nödvändig. Redeye kommenterar detta genom att säga: “Vi övervakar ständigt och tar hänsyn till kommunikationspoängen i vår People-betyg, men för närvarande är den oförändrad”.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Guidning för Q1 2024

Vad gäller förväntningarna för första kvartalet 2024, med oförändrade intäkter och något sämre kassaflöde jämfört med fjärde kvartalet 2023, menar Redeye att detta kommer leda till något sänkta estimat för det kommande kvartalet. På Börskollen fortsätter vi att noggrant följa utvecklingen för Smart Eye och dess finansiella framtid.

Börskollen om Smart Eye

Smart Eye är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SEYE på First North. Smart Eye verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 11609 st ägare hos Avanza samt 4917 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Smart Eye är ett IT-bolag som utvecklar Eye Tracking System. Systemen används för beteendeanalys hos människor samt inom fordonsindustrin. Verksamheten bedrivs utifrån två affärssegment: Applied Solutions och Research Instruments. Anti Sleep och BlackBird är framtagna av Smart Eye och används inom fordon för att upptäcka om föraren löper risken att somna vid körning. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Smart Eye, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Smart Eye

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Smart Eye

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt