Efter kvartalsrapporten – Tidningen upprepar sitt köpråd för Svedbergs
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Efter kvartalsrapporten – Tidningen upprepar sitt köpråd för Svedbergs

Efter

Den svenska ekonomitidningen Affärsvärlden behåller sitt köpråd på badrumsbolaget Svedbergs. Detta efter att företaget presenterade sin senaste kvartalsrapport, vilket visade en EBITDA på 99,5 miljoner kronor. Tidningen ser fortsatt potential i företaget, både på kort och lång sikt.

  • Affärsvärlden behåller sitt köpråd på Svedbergs, trots stigande konkurrens på marknaden.
  • Svedbergs nyligen publicerade kvartalsrapport visar ett EBITDA-resultat på 99,5 miljoner kronor.
  • Enligt Affärsvärlden finns det potential för ytterligare förvärv och en stärkt kassaflöde framöver.

Svedbergs, som är känt för sina badrumslösningar, är enligt Affärsvärlden en aktie att hålla ögonen på. Tidningen ser möjligheter för företaget att utveckla Thebalux vidare och förbättra sitt kassaflöde på längre sikt. Dessutom ser de potential för ytterligare förvärv.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Positiv organisk tillväxt i sikte

Enligt Affärsvärlden finns det förhoppningar om att Svedbergs kommer att visa positiv organisk tillväxt under andra halvåret. Denna förväntade tillväxt, tillsammans med en stark kvartalsrapport, bidrar till tidningens beslut att behålla sitt köpråd för bolaget.

Vi på Börskollen ser fram emot att följa Svedbergs fortsatta utveckling och hur företaget kommer att hantera de utmaningar och möjligheter som marknaden erbjuder.

Börskollen om Svedbergs

Svedbergs är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SVED B på Small Cap. Svedbergs verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 4713 st ägare hos Avanza samt 816 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Svedbergs Group är ett företag som investerar i oberoende företag specialiserade på design, produktutveckling och försäljning av hållbara badrumsprodukter och tjänster. Bolaget fokuserar på tillväxt genom både organisk tillväxt och förvärv av bolag som breddar produktutbudet och den geografiska närvaron. Svedbergs Group betonar vikten av att dela kunskap inom sourcing och produktutveckling, digitalisering och hållbarhet, samtidigt som de upprätthåller de enskilda företagens entreprenörsanda. Huvudmarknaden är norra Europa. Produkterna distribueras genom en diversifierad försäljningskanal. Bolaget grundades 1920 och har sitt huvudkontor i Halmstad.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Svedbergs, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Svedbergs

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Svedbergs

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt