Efter listbytet: Neutralt råd för Spiltan – rabatten för låg
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Efter listbytet: Neutralt råd för Spiltan – rabatten för låg

Efter

Investmentbolaget Spiltan har nyligen bytt lista från alternativa marknader som Pepins och NGM Pepmarket till NGM:s huvudlista. Detta byte har resulterat i en uppgång för aktien, enligt en ny analys från Affärsvärlden.

  • Spiltan har flyttat till NGM:s huvudlista
  • Aktien har ökat i värde efter bytet
  • Affärsvärlden ger ett neutralt på grund av den låga rabatten

Historisk prestation och marknadsreaktion

Spiltan har tidigare handlats på alternativa listor som Pepins och NGM Pepmarket. Efter att nyheten om att bolaget byter lista till NGM:s huvudlista blev offentlig, har aktien sett en betydande uppgång. Affärsvärlden, som analyserade situationen på tisdagen, menar att bolaget har ett imponerande track-record över lång tid.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Analys och slutsats

Enligt Affärsvärlden kan Spiltans aktie vara ett intressant alternativ för investerare som vill ha exponering mot småbolagssektorn inom en investmentbolagsportfölj. Dock anser tidningen att rabatten på aktien för närvarande är alltför låg. Därför ger de ett neutralt råd gällande investeringar i Spiltan just nu. "Vi stannar vid ett neutralt råd", skriver tidningen i sin slutsats.

För oss på Börskollen är det intressant att följa hur marknaden reagerar på andra nyheter som exempelvis listbyten och hur det påverkar aktievärderingar. Det understryker vikten av att inte bara följa bolagets fundamenta utan även marknadsdynamiken.

Börskollen om Investment AB Spiltan

Investment AB Spiltan är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SPLTN på NGM. Investment AB Spiltan verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 18303 st ägare hos Avanza samt 2801 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Spiltan är ett investmentbolag. Bolaget är specialiserade inom investering, ägande och vidare förvaltning av tillväxtbolag. Störst delen av portföljen består av onoterade samt noterade bolag. Visionen är att skapa långsiktig avkastning för aktieägarna genom att äga och utveckla tillväxtbolag med värdepotential. Störst investeringar återfinns inom marknaderna IT, industri och energi. Störst koncentration återfinns inom den europeiska samt nordamerikanska marknaden.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Investment AB Spiltan, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Investment AB Spiltan

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Investment AB Spiltan

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt