Efter lönsam köprek: Afv sänker nu Lindab till "neutral"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Efter lönsam köprek: Afv sänker nu Lindab till "neutral"

Efter

Den svagare byggmarknaden skapar utmaningar för ventilationsföretaget Lindab. Trots detta fortsätter företaget att konsolidera sin position på marknaden, senast genom förvärvet av det lönsamma danska företaget Airmaster. Detta skriver Affärsvärlden i en analys.

  • Byggmarknadens svaghet utgör ett hinder för Lindabs expansion.
  • Förvärvet av Airmaster är ett steg framåt i företagets konsolideringsstrategi.
  • Trots aktiens uppgång på 28 procent sedan förra året sänker Affärsvärlden sitt råd till neutral.

Enligt Affärsvärldens analys ser tidningen en potential för Lindabs aktie att öka med 22 procent på ett par års sikt. Detta trots den nuvarande svagheten på byggmarknaden. Dock poängteras det att det finns ytterligare potential genom värdeskapande förvärv.

Förvärvet av Airmaster

Det nyligen genomförda förvärvet av Airmaster kan ses som ett sådant exempel. Airmaster är ett danskt företag med stark lönsamhet, vilket kan bidra till Lindabs fortsatta expansion och konsolidering på marknaden.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärldens råd

Affärsvärlden skriver: "Aktien är upp 28 procent sedan vi köpstämplade Lindab i maj ifjol. Uppsidan i huvudscenariot är okej. Därutöver finns potential genom värdeskapande förvärv. Lindab är ett bolag vi gillar men efter kursuppgången sänker vi rådet till neutral".

Börskollen om Lindab

Lindab är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern LIAB på Large Cap. Lindab verkar inom sektorn Industri och aktien har 8260 st ägare hos Avanza samt 1983 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Lindab International levererar produkter, system och kundanpassade lösningar för byggbranschen. Exempel på produkter som bolaget levererar inkluderar lösningar för inomhusklimat, brandsäkerhetslösningar, BIM-objekt (Building Information Modeling), samt mätningsprodukter för ventilationssystem. Idag innehar bolaget verksamhet främst inom Norden och Europa. Huvudkontoret ligger i Båstad.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Lindab, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Lindab

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Lindab

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt