Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Efter

Efter rapporten: Analysguiden sänker värdering för dryckesföretaget

Enligt en nyligen publicerad uppdragsanalys har Analysguiden minskat det motiverade värdet för dryckesföretaget Umida. Värdet har sänkts från tidigare 4 kronor till nuvarande 2,5 kronor. Detta kommer i ljuset av företagets delårsrapport som publicerades förra veckan.

Umida rapporterade att omsättningen under det senaste kvartalet ökade med 48 procent till 33,6 miljoner kronor, en ökning från 22,7 miljoner kronor. Trots detta, rapporterades ett ebitda-resultat på -1,3 miljoner kronor, jämfört med det tidigare resultatet på 1,6 miljoner kronor.

Effekter av makroekonomiska faktorer

Analysguiden noterade att Umida, liksom många andra företag inom samma sektor, drabbats hårt av negativa omvärldsfaktorer under både 2022 och 2023. Den makroekonomiska situationen, präglad av hög inflation och stigande räntor, har tvingat hushållen att strama åt sina ekonomiska bälten.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Utsikterna för 2024

Även om inflationstakten väntas avta och räntehöjningarna kanske når sitt slut, förutspår Analysguiden att 2024 kommer att vara ett utmanande år för många hushåll. Detta beror främst på att var femte hushåll väntas konvertera sina fasta bolån, vilket kommer att lägga ytterligare ekonomisk press på hushållen.

Om Umida

Umida Group innehar verksamhet inom dryckesbranschen. Verksamheten utgår ifrån koncernens dotterbolag inkluderande Götene Vin & Spritfabrik, Vinfabriken samt Cefour International. Idag producerar och importerar koncernen alkoholhaltiga- och icke alkoholhaltiga drycker samt övriga flytande livsmedel. En del av produkterna säljs även under egna varumärken. Koncernen innehar verksamhet på global nivå, med huvudkontor i Stockholm.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Umida

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Umida

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.