Efter rapportfallet: Aktien "inte direkt billig" – men köpvärd om du är långsiktig
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Efter rapportfallet: Aktien "inte direkt billig" – men köpvärd om du är långsiktig

Efter

Kirurgisimulatorbolaget Surgical Science presenterade sin rapport för första kvartalet, som visade på negativ tillväxt och ett halverat rörelseresultat. Trots detta är ledningen fortsatt säker på att nå sina finansiella mål, enligt Affärsvärlden.

  • Negativ tillväxt och halverat rörelseresultat för Q1
  • Ledningen är fortsatt konfident om att nå finansiella mål
  • Aktien anses intressant för långsiktiga investerare

Negativ tillväxt och halverat rörelseresultat

Surgical Science, som tillverkar kirurgisimulatorer, redovisade en rapport för första kvartalet som inte levde upp till förväntningarna. Bolaget visade en negativ tillväxt och rörelseresultatet halverades jämfört med samma period föregående år. Trots de svaga siffrorna förblir bolagets ledning optimistisk och tror fortfarande på att kunna nå sina långsiktiga finansiella mål.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Konfident ledning och långsiktiga möjligheter

Affärsvärlden kommenterar att Surgical Sciences aktie på nuvarande meriter inte framstår som direkt billig. Men för investerare som har en långsiktig horisont och är villiga att se bortom den nuvarande nedgången, kan bolaget fortfarande vara av intresse.

Tidningen skriver: "På nuvarande meriter är aktien inte direkt billig men för investerare som är långsiktiga och vågar höja blicken är Surgical Science fortsatt intressant".

Vi på Börskollen kommer att fortsätta bevaka utvecklingen för Surgical Science och hålla våra läsare uppdaterade om bolagets framsteg och utmaningar.

Börskollen om Surgical Science

Surgical Science är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SUS på First North. Surgical Science verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 6394 st ägare hos Avanza samt 1623 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Surgical Science utvecklar VR-simulatorer inom kirurgin. Simulatorerna består både hård- och mjukvara som används i träning och personlig utveckling hos kirurger. Hårdvaran simulerar diverse kirurgiska ingrepp, med främst användning inom titthålskirurgi samt endoskopi. Visionen är att stärka kompetensen inom kirurgin samt möjliggöra en säkrare och mer framgångsrik behandling för patienter. Bolaget har idag sitt huvudkontor i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Surgical Science, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Surgical Science

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Surgical Science

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt