Efter ryska bakslaget – Dryckesbolaget lyfts som en "bubblare" för 2024
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Efter ryska bakslaget – Dryckesbolaget lyfts som en "bubblare" för 2024

Efter

Den danska bryggerijätten Carlsberg drabbades hårt när dess ryska verksamhet konfiskerades av president Putin förra hösten. Trots detta står bolaget starkt och förväntas fortsätta växa på den globala ölmarknaden, menar Privata Affärer. Dessutom avser Carlsberg att expandera inom alkoholfri öl och premiumsegmentet, vilket ger goda utsikter för framtida tillväxt och lönsamhet.

  • Carlsberg siktar på att expandera inom alkoholfri öl och premiumsegmentet, vilket ger goda utsikter för framtida tillväxt och lönsamhet.
  • Bolaget har stabila kassaflöden som ger utrymme för både en generös utdelning och återköp av aktier.
  • Aktien förväntas uppvärderas där man ser en riktkurs på 1 000 danska kronor, vilket innebär en uppsida på ca 11 procent.

Carlsberg är en av världens största bryggerier med välkända märken som Carlsberg, Tuborg, Kronenburg och Mythos. Bolaget hade en stark position på den ryska marknaden men har nu skrivit ned värdet till noll.

Ny VD satsar på förändring och tillväxt

Jacob Aarup-Andersen tillträdde nyligen som VD för Carlsberg. Han har bakgrund från en framgångsrik resa för ISS, där han förbättrade bolagets marginaler och skapade en mer fokuserad verksamhet.

"Han har redan aviserat fortsatta prishöjningar för 2024 och givet att Carlsberg har en stark marknadsposition, man är etta eller tvåa på omkring 20 marknader, lär de gå igenom. Det bör förbättra marginalerna", skriver Privata Affärer.

Detta rapporterar Privata Affärer om.

Expansion mot nya marknader och segment

Aarup-Andersen har även en uttalad strategi att satsa mer på Asien för att driva tillväxten. Det finns flera asiatiska marknader där Carlsberg bara har liten närvaro.

Utöver detta finns det också möjligheter att expandera inom alkoholfri öl, ett segment med god tillväxt. "En del spår att den marknaden kan växa med 8 procent per år kommande tio år och marginalerna är typiskt sett bättre än vanligt öl", lyfter man.

Carlsberg har stabila kassaflöden som ger utrymme för både en generös utdelning och återköp av aktier. Med dessa faktorer i åtanke, menar analysen att framtiden ser ljus ut för Carlsberg trots förlusten av den ryska verksamheten. Man ser en riktkurs på 1 000 danska kronor för bolaget.

Läs även: Färskt köpråd för laxodlaren – analys ser 55 procent uppsida

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Carlsberg

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt