Carlsberg B (DK) (CARL B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Carlsberg B (DK) aktie

CARL B  

Carlsberg är en bryggerikoncern. Störst affärsinriktning återfinns inom ölbryggning, där ölen säljs under ett flertal olika varumärken, inkluderat Tuborg och Carlsberg. Utöver öltillverkning återfinns även andra drycker som mineralvatten, läsk och sportdrycker. Carlsberg finns idag etablerade inom samtliga globala regioner och grundades ursprungligen år 1847.

Carlsberg B (DK) tillhör sektorn Dagligvaror och branschen Bryggeri. Bolaget har ett börsvärde på 165 119 MDKK, en omsättning på 65 902 MDKK och med ett resultat på 6 030 MDKK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Carlsberg B (DK)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Carlsberg B (DK) (CARL B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Carlsberg B (DK) aktie handlas på börsen i Danmark, på listan Large Cap, och med tickern CARL B. Aktien har ett P/E-tal på 27.4 och P/S-tal på 2.8 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Carlsberg B (DK) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Carlsberg B (DK) senaste utdelning är 22 DKK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Carlsberg B (DK) Avanza – se aktiekurs idag

Se Carlsberg B (DK) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Carlsberg B (DK) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Carlsberg B (DK).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Carlsberg B (DK).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Carlsberg B (DK)

Carlsberg B (DK)

TickerCARL B
ListaLarge Cap
LandDanmark
SektorDagligvaror
BranschBryggeri
Börsvärde165 119 MDKK
Omsättning65 902 MDKK
Vinst6 030 MDKK
P/E27.4
P/S2.8
Utdelning22 DKK
Direktavkastning2%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Carlsberg B (DK)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Carlsberg B (DK)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter