Efter Wirecards kollaps – tidigare COO:n misstänks vara rysk spion
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Efter Wirecards kollaps – tidigare COO:n misstänks vara rysk spion

Efter

Efter att ha försvunnit i kölvattnet av en ekonomisk skandal sommaren 2020, misstänks nu Wirecards tidigare COO, Jan Marsalek, för att vara en rysk spion. Marsalek, som försvann strax efter att det upptäckts att Wirecard saknade 2 miljarder dollar i sin balansräkning, rapporteras nu vara i Moskva med ett ryskt pass.

Marsalek lämnade Österrike på ett privatjet och kördes till Moskva där han fick ett ryskt pass. Västerländsk underrättelsetjänst uttrycker nu misstankar om att Marsalek kan ha varit en spion för Ryssland under cirka det senaste decenniet.

Anklagelser om att hjälpa ryska spioner

Uppgifter antyder att Marsalek använt sitt nu kollapsade företag för att assistera ryska spioner i pengatransaktioner som skulle finansiera hemliga operationer globalt. Han ska också ha varit behjälplig till den avlidne Jevgenij Prigozjin, tidigare ledare för Wagnergruppen.

Detta skriver The Wall Street Journal, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Marsalek nu aktiv i Afrika

Enligt underrättelsekällor är Marsalek för närvarande upptagen med att bygga upp sitt affärsimperium på nytt, den här gången i Afrika, på uppdrag av ryska tjänstemän. Wirecards fall är en av de största bedrägerifallen i Tysklands historia. Företaget var tidigare listat i det tyska storbolagsindexet DAX.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Wirecard

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Wirecard

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.