Wirecard - Nyheter, insynshandel och pressmeddelanden
Bolagssidan är framtagen i samarbete med Wirecard
Bildkälla: Wirecard

Vad är Wirecard?

Wirecard

Wirecard är en insolvent tysk betalningsbehandlare och finansiell tjänsteleverantör, specialiserade inom hantering av olika betalninglösningar som sker digitalt på nätet. Företaget erbjöd elektroniska betalningstransaktionstjänster, tjänster inom riskhantering och bedrägeri samt utfärdade och bearbetade fysiska och virtuella kort.

Wirecard är i centrum för en internationell finansiell skandal där bolagets tidigare VD (Markus Braun), COO (Jan Marsalek), två styrelseledamöter och andra chefer har arresterats eller på annat sätt inblandats i brottmål. Påståenden om oegentligheter i bokföringen har följt företaget sedan begynnelsen, och nådde en topp 2019 efter att Financial Times publicerade en serie utredningar tillsammans med klagomål från visselblåsare och interna dokument. Den 25 juni 2020 lämnade Wirecard in insolvens efter avslöjanden om att 1,9 miljarder euro ”saknades”.

Om Wirecards aktie

Wirecard blev under 2005 ett börsnoterat aktiebolag i aktiemarknadssegmentet Prime Standard genom en omvänd börsintroduktion av InfoGenie AG. Från och med 2017 var aktien noterad på tyska Frankfurtbörsen och var en del av DAX-aktieindex från september 2018 till augusti 2020.
Visa hela beskrivningen
Bildkälla: Wirecard
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Nyhet | Realtid

Wirecards tidigare vd gripen igen

Tyska åklagare har på nytt gripit före detta Wirecard-chefer.

Wirecard
23 Jul 2020 05:32

Du har väl inte missat våra bolagssidor?

Här hittar du allt om ett enskilt bolag. Utöver nyheter, videos, blogginlägg och insynshandel så hittar du även nyckeltal och bra relaterade länkar till bolagens hemsida men även direktlänkar till verktyg för analys m.m.

Vi har inte hittat några nyheter än.

Om Wirecard

Wirecard

Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners
LandTyskland

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Wirecard

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Wirecard? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter