Ekonomi: Se över ditt försäkringsskydd – spara pengar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Ekonomi: Se över ditt försäkringsskydd – spara pengar

Ekonomi:

Det oförutsägbara vädret i april kan leda till besvärliga situationer för bilister. Långa trafikköer och snökaos kan bli en dyr historia om man inte har koll på sitt försäkringsskydd. Vi tar en titt på vad som gäller för bil-, hem- och olycksfallsförsäkringar i sådana situationer och om det finns pengar att hämta om du fastnat i trafiken och behöver bärgning.

  • Snöoväder kan leda till oväntade kostnader för bilister. Det är därför viktigt att vara väl försäkrad.
  • En genomgång av vad som gäller för bil-, hem- och olycksfallsförsäkringar kan hjälpa till att förhindra obehagliga ekonomiska överraskningar.

Bilförsäkring vid snökaos

Om man hamnar i snökaos med bilen kan det bli en dyr historia om man inte har koll på sin försäkring. De flesta halv- och helförsäkringar omfattar räddningsmoment som bärgning till närmaste verkstad. Detta kan även täcka vissa merkostnader för att hämta bilen. Om du vill ha rätt till en hyrbil medan din bil repareras behöver du ha tecknat en större bilförsäkring eller en basförsäkring med hyrbilstillägg.

Innehåller annonslänkar till Compricer.

Letar du efter en bra bilförsäkring? Med hjälp av Compricers smidiga tjänst kan du här jämföra bilförsäkringar och hitta en billig och bra försäkring till din bil. Innehåller annonslänkar. Jämför själv och teckna direkt online – alltid helt kostnadsfritt att jämföra.

Hemförsäkring vid oväntade händelser

Om du blivit försenad på grund av snökaos och missat en avgång kan din hemförsäkring komma till undsättning. Detta förutsätter dock att du har ett så kallat "reseskydd".

Försäkringen kan täcka extra kostnader för resa och övernattning samt ibland även kostnader för hemresa till hemorten i Sverige och förlorade semesterdagar skriver Expressen.

Missa inte: Bästa hemförsäkring 2024

Olycksfallsförsäkring vid personskada

Olycksfallsförsäkringen kommer till användning om du exempelvis halkar och skadar dig. Det är viktigt att spara kvitton för sjukvårdskostnader och andra merkostnader i samband med skadan. Saknar du olycksfallsförsäkring kan du ha möjlighet att kräva skadestånd som ersätts via skadevållarens försäkring.

Vi på Börskollen uppmanar alla att noggrant granska sina försäkringar och se till att de är anpassade efter dina behov och risker. Det är bättre att vara förberedd än att bli otrevligt överraskad i en redan stressig situation.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt