Ellevio "för snåla" – Dala Energi söker efter ny budgivare
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Ellevio "för snåla" – Dala Energi söker efter ny budgivare

Ellevio

Dala Energis styrelse har anlitat EY för att hitta en alternativ budgivare till Ellevio, vars bud på 90 kronor per aktie anses vara för lågt. En ny bolagsstruktur har skapats för att locka potentiella köpare. Målet är att hitta en ny vänlig budgivare som kan tillfredsställa alla aktieägares intressen.

  • Dala Energi anser Ellevios bud på 90 kronor per aktie vara för lågt.
  • En ny bolagsstruktur har införts för att attrahera nya budgivare.
  • Målet är att hitta en "vit riddare" som kan överta majoriteten av tillgångarna.

Ny bolagsstruktur för potentiella köpare

För att attrahera nya budgivare har Dala Energis styrelse, med hjälp av EY, skapat en ny bolagsstruktur. I denna struktur erbjuds potentiella köpare cirka 50 procent av ett nytt bolag, som är underställt moderbolaget Dala Energi. Alla tillgångar ingår i det nya bolaget, medan moderbolaget ägs till hälften av tre dalakommuner som är ovilliga att sälja.

Strategin för att hitta en "vit riddare"

Målet med den nya strukturen är att locka en så kallad "vit riddare" – en vänlig budgivare som är villig att köpa halvan i det nya bolaget och lägga bud på aktierna i moderbolaget för de aktieägare som önskar sälja. På detta sätt kan alla aktieägare göra en exit, medan den nya budgivaren får kontroll över 75 procent av tillgångarna.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Ellevios bud och tidsfrist

Ellevios nuvarande bud är villkorat att det accepteras till 90 procent, med en acceptfrist som löper ut den 28 juni. Dala Energi håller sin årsstämma idag, vilket kan ge ytterligare insikter i bolagets framtida strategi.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och kommer att rapportera vidare om eventuella förändringar i budprocessen.

Börskollen om Dala Energi

Dala Energi är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern DE på First North. Dala Energi verkar inom sektorn Kraftförsörjning och aktien har 885 st ägare hos Avanza samt 203 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Dala Energi är verksamma inom energisektorn. Bolagets specialistkompetens återfinns inom utveckling och distribution av elnät. Bolaget erbjuder idag ett brett utbud av lösningar, huvudsakligen bestående av el- och fibernät runtom den nordiska hemmamarknaden. Utöver huvudverksamheten fokuserar bolaget även på förnybar elproduktion.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Dala Energi, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Dala Energi

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Dala Energi

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt