Elon Musks rymdbolag världens näst mest värdefulla startup – efter Tiktoks ägare
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Elon Musks rymdbolag världens näst mest värdefulla startup – efter Tiktoks ägare

Elon

SpaceX, Elons Musks rymd- och satellitföretag, värderas nu till 210 miljarder dollar enligt en ny anbudsförsäljning. Denna värdering överträffar tidigare diskussioner och återspeglar ett stort investerarintresse. Företaget har tidigare värderats till 180 miljarder dollar i december.

  • SpaceX värderas nu till 210 miljarder dollar.
  • Anbudsförsäljningen erbjuder aktier till 112 dollar styck.
  • Värderingen gör SpaceX till USA:s mest värdefulla privata företag.

Enligt nyhetsbyrån Bloomberg har SpaceX, formellt Space Exploration Technologies Corp, beslutat att sälja insideraktier för 112 dollar styck i en anbudsförsäljning. Detta innebär en högre än värdering än väntat, och gör att företagets totala värde närmar sig 210 miljarder dollar.

SpaceX grundades av superentreprenören Elon Musk, som nyligen utsågs till världens rikaste person, enligt en lista som Börskollen uppmärksammar här.

Stort investerarintresse driver upp priset

Den senaste värderingen på 210 miljarder dollar överträffar den nivå på 200 miljarder dollar som det spekulerades i så sent som förra månaden. Enligt källor till Bloomberg är den ökade värderingen ett resultat av ett starkt investerarintresse. SpaceX värderades senast till 180 miljarder dollar efter en transaktion i december.

Jämförelse med andra stora företag

Den nya värderingen gör SpaceX till det näst mest värdefulla startup-företaget i världen, endast överträffad av Tiktok-ägaren ByteDance, som värderas till 268 miljarder dollar. Det placerar också SpaceX i linje med några av världens största börsnoterade företag när det gäller marknadsvärde.

Villkoren för anbudsförsäljningen är inte slutgiltiga och storleken på denna kan komma att ändras beroende på intresset från både insiderförsäljare och köpare. Representanter för SpaceX har gett några kommentarer.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa utvecklingen kring SpaceX och informera våra läsare om ytterligare uppdateringar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om ByteDance

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien ByteDance

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt