Embracer nekar till påstådda försäljningen av Saber Interactive
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Embracer nekar till påstådda försäljningen av Saber Interactive

Embracer

Gaminggiganten Embracer dementerar rykten om att företaget har sålt spelstudion Saber Interactive, ett av dess största dotterbolag. Dessa uppgifter kommer direkt från bolaget självt, som har varit i kontakt med Dagens industri (Di). Påståendena om försäljningen har cirkulerat sedan början av mars, när Bloomberg rapporterade att Saber Interactive var till salu.

  • Embracer nekar till att de har sålt Saber Interactive, trots rapporter om det motsatta.
  • Bloomberg rapporterade i början av mars att spelstudion var till salu.

Ryktena uppstod efter att Saber Interactive tog bort alla referenser till ägaren Embracer på sin hemsida. Detta ledde till spekulationer om att företaget hade bytt ägare, vilket Embracer nu förnekar. "På frågan om Saber Interactive är en del av Embracer Group så kan vi konfirmera det, om inte så hade vi givetvis kommunicerat det", säger presschefen Arman Teimouri till Di.

En stor affär för Embracer

Om försäljningen av Saber Interactive hade ägt rum, skulle det ha varit Embracers största åtgärd inom sitt pågående kostnadsbesparingsprogram. Bolaget förvärvade Saber 2020 för 525 miljoner dollar. Det rapporterades att en potentiell försäljning till en grupp säljare kunde ha resulterat i en köpeskilling på runt 500 miljoner dollar.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Embracers förvärvsstrategi

Embracer har tidigare visat en tydlig förvärvsstrategi, där flera av deras andra förvärv, såsom Demiurge Studios och New World Interactive, har placerats in i Saber. Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa denna berättelse och fortsatt rapportera om utvecklingen.

Börskollen om Embracer

Embracer är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern EMBRAC B på Large Cap. Embracer verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 96259 st ägare hos Avanza samt 15114 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Embracer Group förvärvar, utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. Bolaget har en bred spelportfölj med ett hundratal egna varumärken, såsom Saints Row, Goat Simulator, Dead Island och Darksiders. Koncernen har huvudkontor i Karlstad och global närvaro genom de operativa koncernerna Deep Silver/Koch Media, THQ Nordic och Coffee Stain. Produktutveckling sker genom ett flertal spelutvecklingsstudios samt genom kontrakterade utvecklare på den globala marknaden.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Embracer, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Embracer

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Embracer

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt