Embracers kursras skapar köpläge – för riskvilliga investerare
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Embracers kursras skapar köpläge – för riskvilliga investerare

Embracers

Gamingbolaget Embracer har sett en kraftig nedgång på börsen efter att ha publicerat sin delårsrapport. Enligt Dagens industri kan detta vara ett köptillfälle för den som är villig att ta risker. Samtidigt varnar tidningen för att riskerna fortfarande är betydande.

  • Embracers aktie har fallit nästan 7 procent efter delårsrapporten.
  • Nettoskulden uppgår till 16,4 miljarder kronor.
  • Dagens industri ser ett köpläge för den riskvillige investeraren.

Aktiekursen faller kraftigt

Embracer, en av Sveriges ledande gamingbolag, har upplevt en betydande nedgång på börsen under dagen. Efter att bolaget publicerat sin senaste delårsrapport, som visade på en nettoskuld om 16,4 miljarder kronor, sjönk aktien med närmare 7 procent. Denna utveckling har skapat ett köpläge, men inte utan risker, skriver Dagens industri (Di).

Köpläge för den riskvillige

Dagens industri kommenterar att trots de omfattande förlusterna och den komplexa situationen, finns positiva signaler som kan skymtas bortom de negativa nyheterna. Tidningen menar att för investerare som är villiga att ta risker, är det nu snarare läge att köpa än att sälja aktien. "Många småsparare har bränt sig i Embracer och man ska vara medveten om att risker kvarstår samt att situationen är komplex", skriver Di.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Börskollens syn på situationen

Vi på Börskollen noterar att Embracers situation kan vara lockande för den riskvillige investeraren. Trots de betydande riskerna och den aktuella nedgången på börsen, finns det möjligheter för dem som är villiga att satsa på långsiktig återhämtning. Det är dock viktigt att noggrant överväga de risker som är kopplade till bolagets finansiella ställning och marknadens reaktioner.

Börskollen om Embracer

Embracer är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern EMBRAC B på Large Cap. Embracer verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 92471 st ägare hos Avanza samt 14312 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Embracer Group förvärvar, utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. Bolaget har en bred spelportfölj med ett hundratal egna varumärken, såsom Saints Row, Goat Simulator, Dead Island och Darksiders. Koncernen har huvudkontor i Karlstad och global närvaro genom de operativa koncernerna Deep Silver/Koch Media, THQ Nordic och Coffee Stain. Produktutveckling sker genom ett flertal spelutvecklingsstudios samt genom kontrakterade utvecklare på den globala marknaden.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Embracer, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Embracer

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Embracer

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt